Nu i helgen så testade jag på att göra den populära glassen baserad på grädde och kondenserad mjölk. En av smakerna blev den här supergoda glassen med hallonsylt och lakritssås. Man väljer själv hur mycket sås man vill ha i, så är man lakritsälskare som jag så kan man ösa på ordentligt :-).
Lakrits- och hallonglass:
5 dl grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1-2 dl hallonsylt
Lakritssås efter smak (finns vid glasshyllan i affären)
Vispa grädden fluffigt och rör ner den kondenserade mjölken och hälften av hallonsylten. Häll i lite lakritssås och rör försiktigt ett par gånger (den ska inte blandas ut helt. Häll upp smeten i en lämplig bunke ( glasslåda, brödform eller liknande ). Klicka ut resten av hallonsylten och häll på ytterligare lite lakritssås. Swirla runt lite med skaftet till en sked så det fördelas snyggt. Ställ i frysen över natten.
omggg vad gott de ser ut!!!
Det är inget emot vad det är 🙂
Så gottit ♡ …