Småkakor

Daimsnittar

Daimsnittar

Daimsnittar! Ja, jag vet. Det finns redan 1000 daimsnittar. Det betyder inte att det inte finns plats för en till :-). Dom här blir härligt sega av sirap och havregryn och baseras på mitt gamla recept på Sega havrekakor som är helt sagolika dom också.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Havresnittar med daim 32 st:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 msk sirap
2 st dubbeldaim

Sätt ugnen på 225 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda ihop med smörblandingen.
Allra sist häller du över sirapen och blandar till en deg.
Dela degen i fyra delar, rulla till korvar och lägg ut på en plåt och platta lite lätt. Hacka daimen och strö över kakorna. Grädda ca 8 minuter.
Om lägderna har flytit ut ojämt så är det lätt att rätta till formen när kakorna är nygräddade och fortfarande mjuka. Ta tex en lång kniv och fös ihop sidorna så att de blir raka och fina.
Dela i snittar när de svalnat några minuter.

Daimsnittar

Daimsnittar

Daimsnittar

#daimsnittar

59 reaktioner på ”Daimsnittar

  1. Det här KOMMER jag testa, omg.
    Men är det som kolasnittar eller enklare? Är glutenintolerant så tror att ha i havre gör det lite bättre! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.