Strassburgare är en av de mest tacksamma kakorna som finns. Man har för det mesta ingredienserna hemma, de smakar underbart och man kan variera färg, form och smak i oändlighet.
Jag valde att smaksätta halva smeten med choklad och halva med dulce de leche. Pampas deli har en dulce de leche som är speciellt anpassad för bakning och den är lite fastare i konsistensen.
Strassburgare 16-20 st:
125 gram mjukt smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 dl dulce de leche (gärna baking) eller karamelliserad mjölk
0,5 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker så det ljusnat och blivit pösigt. Vispa ner dulce de leche. Sikta ner potatismjöl och vetemjöl lite i taget samtidigt som du rör kraftigt. Dela smeten i två skålar. I den ena rör du ner kakaon. Ta fram en sprits och en spritspåse. Lägg först i den ena smeten längs ens sidan av påsen och lägg sedan dit resten av smeten brevid så det blir tvåfärgat när du spritsar.
Spritsa ut kakan till önskad form, tänk på att inte använda för liten sprits då det kan vara svårt att få ut kaksmeten då.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, håll koll för de ska inte övergräddas. Låt svalna.
Jag provade just att göra dessa kakor. De ser ju helt underbara ut på dina bilder. Mina ser ut som fula, platta tefat. Visserligen tvåfärgade. Om man inte har tillgång till den dulche de leche du hänvisar till, måste receptet justeras då? Ska det vara mer mjöl? Eller har jag gjort något annat fel?
Vad konstigt, du ska absolut inte behöva just deras dulce de leche. Smeten/degen ska ju vara så pass lös att det går att spritsa men jag skulle nog testa med lite extra mjöl alt lite mindre smör. Mina blev nästan tvärt om lite för fasta vid spritsningen.
Okej. Tack. Jag ska prova igen. De såg fantastiskt fina ut innan gräddningen. Då såg de ut precis som dina. Men direkt dom kom in i ugnen så flöt dom ut. Men goda var dom. 🙂 Tack för en fin blogg och all inspiration!
Tack snälla, hoppas det går bättre nästa gång 🙂