Mariannetryfflar

wpid-psx_20151123_093802.jpg
De här tryfflarna har jag gjort flera år i rad nu. Och helt ärligt så har jag gjort dem även när det inte är jultider. Men vid jul är den faktiskt ett måste.
Jag tror faktiskt att ALLA gillar den här tryffeln. Eller nästan iallafall, gillar man inte alls mint eller Marianne så är det kanske kört. Men testa ändå, vem vet, kanske är det den här lilla tryffeln som får dig att ändra åsikt 😉

Busenkla att göra är de dessutom!

Mariannetryfflar (30 st):
1 dl grädde
30 marianne
200 g choklad (jag brukar blanda mörk och ljus)

Florsocker

Börja med att köra Mariannegodisarna i en matberedare så de blir riktigt krossade.
Koka sedan upp grädden, ta bort från plattan och rör ner chokladen. Rör till smeten är helt slät och blanda sedan i Mariannekrosset.

Ställ kallt någon timme eller två. Rulla små bollar som du sedan rullar i florsocker. Lägg på en tallrik och ställ kallt ytterligare nån timme.
Sedan går det bra att lägga den i en burk eller skål utan att de kladdar.
Ät och njut 🙂wpid-psx_20151123_093725.jpg

Save

19 Kommentarer

  1. Evelina säger:

    Jag håller på att göra dom här nu. Igår när jag handlade så köpte jag fazers chokladkaka med Mariannegodis i. Så får se hur det blir ????

  2. Lotta säger:

    Mmm…kommer definitivt att testa dessa!

  3. Em säger:

    Går det bea med marabou? 🙂 ist för o blanda mörk o ljus choklad 🙂
    Fick smakat på dessa o fruktansvärt goda!!

    1. tessanbakar säger:

      Det går jättebra, man tar det man själv gillar 🙂

  4. Angelica säger:

    Ca hur många blir det?:)

    1. tessanbakar säger:

      20 st ska det bli 🙂

  5. Ida säger:

    Går dom bra att frysa?

    1. tessanbakar säger:

      De går fint att frysa :-). Kanske att man får ta ett nytt varv i florsockret när de tinat men det brukar hålla sig.

  6. carita säger:

    Mariannetryffel

    1. Cilla säger:

      Jag brukar rulla dom i vit choklad. Ljuvligt goda

      1. tessanbakar säger:

        Mmm… Låter jättegott!!

  7. carita säger:

    Recept Marianne tryffel

  8. tessanbakar säger:

    Dom är jättegoda så det tycker jag absolut att du ska göra <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.