Snabba frallor utan jäst

20160904_092337.jpg

Här fortsätter vabbandet, vi byter bara vilket barn som är hemma då och då. Är det någon mer som haft sån här otur i september? Jag har inte jobbat en hel vecka på hela månaden och det känns som om det konstant är någon som är sjuk. Idag är jag hemma med Matteo som var fullt frisk när han la sig igår och vaknade med 39 graders feber idag. Just nu sover han i soffan och jag ska förbereda frukost så det är klart tills han vaknar.

Förhoppningen är att nybakta frallor ska locka, så han får i sig något. Casandra åt ju inte på två dagar nu när hon var sjuk och Matteo har verkligen ingenting att ta på. Tanigare pojk får man leta efter. De här frallorna bakas på bakpulver och blir som ett mellanting mellan frallor och scones. Perfekt om man är sugen på nybakat på morgonen men inte orkar ta sig upp två timmar tidigare för att baka. Och inte ens en sjuk lite pojk ska väl kunna motstå de här med lite smör och ost på?

Vill man så går det jättebra att byta ut hälften av mjölet mot annat mjöl, jag tog hälften rågsikt idag och det blev supergott.

Snabba frallor utan jäst (10 st):
5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1 tsk Salt
2 msk Sirap
2,5 dl vatten

Sätt på ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten och rör om tills degen är jämn och fin.
Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Allra godast är de nybakade med lite smör och ost <3

#bakpulversbröd #brödutanjäst

Save

Save

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.