Snabba frallor utan jäst

20160904_092337.jpg

Så här till helgen blir man alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur? Vem orkar vänta på en jäsande deg när man kanske inte tänkte på att man ville ha nybakta frallor till frukost förrän när man vaknar på morgonen? Nåja, här är lösningen. Frallor utan jäst, med bakpulver i stället. Perfekt för sömninga lördag och söndagmornar.

De här frallorna bakas på bakpulver och blir som ett mellanting mellan frallor och scones. Perfekt om man är sugen på nybakat på morgonen men inte orkar ta sig upp två timmar tidigare för att baka.

Vill man så går det jättebra att byta ut hälften av mjölet mot annat mjöl, jag tog hälften rågsikt idag och det blev supergott.

Snabba frallor utan jäst (10 st):
5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1 tsk Salt
2 msk Sirap
2,5 dl vatten

Sätt på ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten och rör om tills degen är jämn och fin.
Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Allra godast är de nybakade med lite smör och ost <3

#bakpulversbröd #brödutanjäst

Save

Save

2 Kommentarer

  1. Lotta säger:

    Bra tips, tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.