Småkakor

Twixkakor

Twixkakor

Supergoda små Twixkakor, som du snabbt och lätt fixar till fikat 🙂

Superenkelt, gott och så himla söta <3

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Kakdeg:
100 gram rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl

Fyllning:

0,5 burk karamelliserad mjölk eller motsvarande mängd dulce de leche

200 gram mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Nyp ihop alla ingredienserna till en deg. Dela i 24 delar och rulla till små bollar.
Ta fram en minimuffinsform och smörj med smör eller rapsolja. Lägg en boll i varje form och tryck ner en fördjupning i varje. Jag använder som vanligt en medicinkopp 🙂
Grädda mitt i ugnen i 10-12 min. Ta ut plåten och låt svalna. Fyll kakorna till hälften (eller lite, lite mer) med kolakräm.
Smält chokladen över vattenbad och toppa kakorna med den smälta chokladen. Ett tips är att använda knäcktratt om du har en, så blir det mindre spill och kladd :-).

Vill man så passar man på att strö på lite strössel eller flingsalt.

Ställ kallt tills chokladen har stelnat.

Fler goda småkakor hittar du här.

#twixkakor

12 reaktioner på ”Twixkakor

    1. Hej! Den karamelliserade mjölken är klar att använda. Burken är dock väldigt lik den kondencerade mjölken så kolla noga så du får rätt 🙂
      Kram Tessan

  1. Degen blev alldeles för torr och smulig för att rulla. Sedan blev de så små att de inte skulle gå att fylla. Gjorde paj i stället.

  2. Finns det pappersformar att köpa som heter minimuffinsformar
    eller finns det olika små formar som passar till kakans storlek? Eller folioformar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.