Det här receptet är väldigt enkelt men man måste komma ihåg att sätta i gång i god tid då pannacottan ska stelna i kylskåp i minst sex timmar.
Det här behöver du:
1 burk karamelliseradmjölk (eller dulce de leche)
5 dl grädde
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
Värm upp grädden tills den är riktigt het men inte har börjat koka. Dra av det från plattan och blanda ner den karamelliserade mjölken. Vispa med en handvisp tills allt är helt utblandat. Vispa sedan ner gelatinbladen.
Häll upp i portionsskålar och ställ kallt. Minst 6 timmar.
Räcker till 6-8 portioner beroende på hur stora de ska vara.
Karamelliserade nötter:
100 g valfria nötter
1 dl rörsocker
0,5 dl vatten
1,5 tsk flingsalt
Grovhacka nötterna och rosta dem lätt i en torr stekpanna. Lägg nötterna åt sidan och mät upp socker, vatten och salt i stekpannan. Låt smälta ihop och puttra tills sockret är helt smält och det är bärnstensfärgat. Dra av från plattan och blanda snabbt i nötterna. Lägg direkt ut på ett bakplåtspapper för att svalna.
Hacka sedan och strö över pannacottan vid servering.
[…] Not necessarily. Webbstjärnan. Caramelpannacotta med karamelliserade nötter | Tessanbakar. […]