Igår hade det önskats äppelpaj till fredagsmys. Paj är ju något som kan varieras i det oändliga så jag passade på att ta fram en ny smuldeg.
Formen var tom efteråt så jag tolkar det som att den var god :-).
Äppelpaj med frasig smuldeg
3-4 äpplen
Kanel
Ingefära
Socker
Smör
175g smör
3,5 dl havregryn
2,5 mjöl
1 dl farinsocker
1-2 msk sirap
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Skala och skär äpplen i klyftor. Stek dem tillsammans med smör (ca 25 g), socker, kanel och ingefära efter smak. Häll över i en pajform.
Ta rumsvarmt smör och tillsätt alla ingredienser utom sirapen och arbeta ihop till en smulig deg. Blanda sist i sirapen och fördela ut över äpplena.
Grädda i 20-25 minuter.
Servera med glass, grädde eller vaniljsås.
ÄÄÄÄT!