Desserter

Äppelpaj med rivna äpplen

PSX_20160923_224943

Plötsligt händer det! Jag har bakat med äpplen hela veckan nu för att hinna göra av med våra fina äpplen innan de blev fördärvade. Helt ärligt så var det nog tur att jag satte mig ner i början av veckan och knåpade ihop recepten för inspirationen var kanske inte på topp så här i slutet av veckan, X antal äppelbak senare 😉

Men dippen var inte bara av ondo för tanken var att det skulle vara kaneläpplen i botten på pajen. Men kanel har jag ätit tre dagar i rad nu (klämde in ett kanelbullebak också) så det blev ett stort nej på det.

Istället åkte honungen fram och det var ett riktigt vinnare ska ni veta. Äldsta dottern deklarerade ljudligt att det var d e n  g o d a s t e  p a j e n hon någonsin ätit!

Så igår kunde jag sova gott med vetskapen om att jag kan dela med mig av ett riktigt gott recept idag. <3

Ni måste helt enkelt testa den här!

Äppelpaj med rivna äpplen:
5-6 medelstora äpplen
25 gram smör
2-3 msk flytande honung

Sätt ugnen på 200 grader. Skala äpplen och riv dem grovt. Bryn äppelrivet i smör och honung tills de mjuknar och bred sedan ut i en pajform.

Pajsmet:
125 gram smör
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägget löst (ex med en gaffel). Blanda ihop mjöl, socker, vaniljpulver och bakpulver i en skål. Blanda mjölblandningen med det lättvispade ägget och det smälta smöret.
Fördela smeten ovanpå äpplena i formen och jämna till ytan.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Servera med vaniljglass.

#godaste #äppelpajen #äpplen #paj

Save

Save

Advertisements

1 reaktion på ”Äppelpaj med rivna äpplen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.