Det här kan mycket väl vara världens godaste tryffel. Iallafall om mina smaklökar får bestämma ;-). Choklad och Kolatryffel med en liten Touch av lakrits och hallon. Gillar man inte lakrits så hoppar man bara över det, det blir jättegott ändå. Jag lovar 🙂
Kolatryffel med smak av lakrits och hallon:
200 gram mörk choklad
1,5 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
50 gram rumsvart smör
1 msk lakritspulver
2 msk frystorkade hallon
Florsocker, kakao eller bärpulver att rulla tryfflarna i.
Blanda choklad, smör och dulce de leche i en kastrull. Värm upp på medelvärme (3) och rör till allt har smält.
Häll över i en skål. Tillsätt lakritspulver och hallon och rör tills det är utblandat. Ställ kallt ett par timmar eller över natten. Rulla små bollar och rulla dem sedan i florsocker, kakao eller bärpulver. Jag testade florsocker/lakritspulver, kakao/lakritspulver och bärpulver. Det blir väldigt fint med lite olika färger och de gav också väldigt olika smaker till tryffeln :-).
Min favorit var florsocker/lakritspulver men kakao/lakritspulver kom inte långt efter. Det var jättegott med bärpulver också men det tog över eätt mycket och man kände inte kola och lakritssmaken lika mycket.
[…] som gäller för hela slanten här hos Tessanbakar. Både nya och gamla favoriter. I går var det chokladtryffel med Dulce de leche, lakrits och hallon och idag lyfter jag fram ett par redan publicerade favoriter. I morgon är det dags för en helt […]
[…] Kolatryffel med smak av Lakrits och Hallon […]
Låter väldigt gott! 1,5 dl kolasmet, blir väl nästan hela burken? Jag brukar ha den där konservburken på 397 g.
Så smarrigt det ser ut 🙂
För 8 st
Verkar såå gott
Åh så gott det ser ut 🙂
Tack snälla du <3
Va gott med kolatryffel! Det måste jag testa <3
Hej
Ungefär hur många bollar blir de av den smeten? Ser goda ut 🙂
Dom är helt underbara ♡
Det är svårt att säga exakt eftersom det beror på hur stora man gör dem men jag brukar få ca 20 st.
Låter supergott! Går det att frysa in dem för att inte göra allt samma dag som tapaskvällen ska vara 😛
Hej Filippa. De går inte jättebra att frysa men klarar utan problem mer än en vecka i kylskåpet.
Man kan behöva rulla om dem då florsocker och liknande kan smälta in i tryffeln av kondensen i kylskåpet.
Kram Tessan