I morgon är det punchrullens dag och jag har bakat dels de här klassiska men även en helt ny variant. Men den får ni tåla er tills imorgon för att se 😉
Jag älskar den här goda kakan och förutom att det är lite kladdigt så är det inga konstigheter. Marsipan finns att köpa i alla möjliga färger och färgar man själv kan man, som jag gjort här, ta samma färg fast i lite olika nyanser.
Dammsugare 12 st:
100 gram smör
1 dl florsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 dl kaksmulor (gärna sockerkaka eller liknande)
punschessens
ca 200 gram marsipan
100 gram choklad
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en krämig massa. Blanda ner kaksmulorna och smaka av med punschessensen.Rulla ut till längder och ställ kallt en stund så de stelnar, så blir det lättare att rulla in i marsipanen sen.
Kavla ut marsipan, lägg på punschrullen och täck hela med marsipan. Dela i lagom stora bitar (mina är ca 4 cm).Smält chokladen i vattenbad och doppa ändarna. Ställt kallt för att stelna igen.
[…] can check out the recipie on her page here, but if you don’t know Swedish we have translated the recipe for you! You can visit her blog here […]