Här kommer mitt favoritrecept på morotskaka, nämligen med limefrosting och kokos.
Går det att få nog av morotskaka egentligen? Det är en sån där kaka som går att variera i oändlighet. Jag vet att vissa inte gillar kokos och då kan man hoppa över det men själv tycker jag att det passar superbra tillsammans med morotskakan och den fräscha limefrostingen.
Själva kakan gör jag med dessutom med olja så den blir extra saftig.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Morotskaka:
4 ägg
4 dl finrivna morötter
2 dl neutral olja
4,5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form (22-24 cm). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, kanel och salt i en skål. Rör ner oljan i äggvispet och tillsätt sedan mjölblandningen. Rör till sist ner dom rivna morötterna och blanda ordenligt till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Prova med en sticka så att kakan är klar innan du tar ut den. Tänk på att ugnar värmer olika och att tiden därför kan variera. Låt svalna helt innan du gör frostingen.
Frosting:
200 gram Philadelphia
100 gram rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 kram vaniljpulver/1 tsk vaniljsocker
Rivet skal från 1 lime
Kokosflingor
Vispa smöret mjuk med elvisp tillsammans med florsocker, vanilj och limeskal. Tillsätt philadelphian och vispa ihop ordentligt.
Bred eller spritsa ut över den helt avsvalnade kakan och toppa med kokosflingor.
Fler mjuka kakor hittar du här.
#morotskaka #kokos #limefrosting
Save
Oj vad mycket gott du har på bloggen! Måste bokmärka denna sidan 🙂
Tack snälla du, vad glad jag blir! <3
Hej! Hur mkt bikarbonat ska det vara i kakan? Tack för många fina recept!
Hej Pia! Det har faktiskt blivit lite fel, jag ändrade receptet så att bikarbonat en inte skulle behövas. Så det som står i receptet gäller :-). Jag ska fixa texten så det blir rätt.
Kram Tessan
Hej!
Ska baka den här och funderar på om den går att frysa själv kakan och så lägger man på frostingen den dagen man ska äta den.
Hej Louise! Det går jättebra.
Tack för snabbt svar!
Kakan ser så god ut.