Nu var det dags att baka till klassen igen och då är det glutenfritt + veganskt som gäller så att alla får smaka på godsakerna 🙂
De här passar dessutom bra till vilken högtid som helst. Dekorera mes glitter och glamour så har du en perfekt cupcake nu till nyår.
Chokladmuffins – Glutenfria/vegan (12-18 st):
4 dl potatismjöl
1 dl kakao
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
1,25 dl olja
100 gram mörk veganchoklad
Sätt ugnen på 225 grader och förbered en plåt med 12-18 mufiinsformar (beroende på storlek)
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i vattnet och oljan och vispa ihop till en smet, den känns rätt tjock till att börja med. Rör till sist ner hackad choklad.
Fyll formarna till ca 2/3, spritsa gärna i smeten så slipper du spill och kladd.
Grädda 15-20 minuter. Kolla med en sticka om de är klara, personligen tycker jag inte att det gör något om de är lite kladdiga i mitten men det är en smaksak 🙂
Dekorera gärna dina muffins. Här har jag fäst stjärnor i sugarpaste med lite vanlig kristyr (florsocker kakao och vatten)
Är de laktås fria ?
Ja de är laktosfria och supergoda 🙂
Hej!
Dessa ska jag prova att göra imorgon :). Men jag undrar, vilken olja är det du använder?
Mvh
Hej, det är vanlig vegetabilisk olja. Majs eller raps 🙂