Hallonmums är definitivt en av mina favoriter. Kakan är helt galet god, mjuk, fräsch och saftig. Och glasyren!! Godaste glasyren någonsin. Den här måste testas.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Hallonmums:
150 gram smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram färska hallon.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen. Smöra och bröa en långpanna (ca 25×30 cm) och häll på smeten.
Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut kakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren
Glasyr:
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Kokos till dekoration.
Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker. Vill man sila bort hallonkärnorna så gör man det innan man har i chokladen.
När kakan svalnat häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos och låt stå tills glasyren stelnat något.
Dela i fyrkantiga bitar, ca 24 små eller 12 stora.
Ser jättegott ut! Blir det för blött med frysta hallon? Har hur mkt som helst i frysen…
Jag har inte vågat testa men om man tar lite mindre än receptet och ser till att det rinner av riktigt ordentligt så borde det gå bra.
Idag gjorde jag denna med frusna hallon. blev saftigt och gott tyckte de som smakade av den.
naturligtvis lät jag inte hallonen tina utan tog dom direkt ut frysen.
Vad kul att höra att den blev bra även med frusna hallon <3
Saltat eller osaltat smör?
Jag använder alltid saltat men det är valfritt:-)
Verkar jättegod! Går den att frysa?
Jag har inte testat men den borde gå bra att frysa så länge du tinar den i rumstemperatur och inte i micron.
Kram Tessan
Skall glasyren vara kall när man häller på den?
Det behövs inte. Bara kakan har svalnat.
ehum… gjort nästan alla moment o så läser jag strö över kokos… Shit, det stod inte i ingredienserna.
Hade ingen hemma, bakad ju kokostoppar på det häromdagen…
Å nej, det hade jag glömt!! Tack vare dig så finns det nu med i receptet iallafall. 🙂
Har kollat på detta recept ett antal gånger och bara MÅSTE göra det rätt snart! Ser så förbaskat gott ut!
Bakade dessa Hallonmums idag, helt efter receptet.
Botten blev så torr, gjorde iaf klart hela kakan men NEJ.
Gjorde om den och då med 1 dl Mjölk i smeten, blev en helt annan GOD kaka.
Ska det verkligen inte vara någon vätska i receptet?
Hade du i 150 gram smält smör? Jag har gjort den flera gånger och brukar få en riktigt mumsig botten. Vet faktiskt inte vad som kan ha blivit fel.
Hmm funderar om det blir gott om jag ersätter all halon med färsk rabarber???? Vad tror du?
Ingen aning, men det är definitivt värt att testa 🙂
Ska det vara vit bakchoklad eller kan man använda Marabou vitchoklad? Va har du använt till kakan?
Det går bra med vilket som. Jag hade bakchoklad den här gången men har använt Marabous tidigare i liknande glasyr.
Kan man göra den i en springform? Lite lättare att transportera 🙂
Absolut, bara minska på mängderna lite om formens volym är mindre än långpannan.
Går den att göra glutenfri? 😊
Jag har inte testat så jag kan inte svara på hur den blir, men det finns glutenfria mixer man kan byta ut mjölet mot. Jag vet att jag gjort muffins med bovete som blivit bra så det kan ju vara ett alternativ.
Lite lite socker kanske?
Ganska mycket socker, men det är ju en kaka ändå 😉
Min blev också torr o tjock. Ska prova med mjölk i o en ngt större form nästa gång.
Annars var det gott.
Ska kakanstå i kylen om man ska äta den nästa dag?
Ja, den bör förvaras i kylskåp.
Hej!
Ser jätte gott. Tack att du delar med dig receptet.
Jag funderar att göra det i mindre springform 20-23 cm, går det att halvera receptet?
Jag skulle tro att det blir rätt lagom med en halv sats till en rund form på ca 22-23 cm
Jisses vilken god kaka! Definitivt inte torr. Kommer jag att göra många ggr.
Åh, vad roligt att höra ❤
Supergod och en ny favorit här hemma. Saftig och inte alls torr. Tack för ett toppenbra recept 😁
Tack, vad roligt att höra att ni gillade den. Är en stoooor favorit här hemma också 🙂
kaka ser god ut, ska testa men kommer minska på sockret. och senare ska den provas med rabarber om det blir bra med hallon.
Hej!
Ska det vara extrasaltat smör ?
Inte normalsaltat?
Normalsaltat eller osaltat går bra.
Kakan blev jättegod. Ett härligt recept. Jag tog (som vanligt) ca 75% av sockermängden.
Åh, vad kul att du gillar den <3
Hej!
En fantastiskt god kaka, gjorde succé här hemma.
😍❤
Hej vilken storlek på äggen använder du?
Min botten blev som kladdkaka…
Hej Ulrika. Jag brukar köpa ägg i storlek M-L. Tänk på att ugnar gräddar lite olika, kanske behövs det några minuter till i din ugn. Den ska vara lite kladdig när man tar ut den annars blir den för torr, men inte som en kladdkaka.
Hej
Ska det vara hallon i både degen och i glasyren?
Står inget om hallon i glasyren i receptet?
Det är hallon i glasyren enligt receptet.
Glasyr:
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
Kokos till dekoration.
Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker. Vill man sila bort hallonkärnorna så gör man det innan man har i chokladen.
Vi åt denna på en planeringsdag. SUPERGOD!!!!!!!!
Åh vad roligt att höra. Det är verkligen en av mina favoriter 😍