Alla hjärtans dag, Baka i långpanna, Midsommar, Mjuka kakor, Påsk

Hallonmums

Hallonmums är definitivt en av mina favoriter.  Kakan är helt galet god, mjuk, fräsch och saftig. Och glasyren!! Godaste glasyren någonsin. Den här måste testas.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Hallonmums:
150 gram smält smör
4 dl socker
3 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram färska hallon.

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och varva det med smöret ner i äggblandningen. Smöra och bröa en långpanna (ca 25×30 cm) och häll på smeten.
Lägg sen på bären och släta sedan till smeten så att hallonen döljs så gott det går.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut kakan och låt kallna helt innan du häller på glasyren

Glasyr:
75 gram smör
50 gram vit choklad
ca 1 dl hallon
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker

Kokos till dekoration.

Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker. Vill man sila bort hallonkärnorna så gör man det innan man har i chokladen.

När kakan svalnat häller du över glasyren och strör över rikligt med kokos och låt stå tills glasyren stelnat något.
Dela i fyrkantiga bitar, ca 24 små eller 12 stora.

Fler goda långpannekakor hittar du här.

47 reaktioner på ”Hallonmums

    1. Jag har inte vågat testa men om man tar lite mindre än receptet och ser till att det rinner av riktigt ordentligt så borde det gå bra.

    2. Idag gjorde jag denna med frusna hallon. blev saftigt och gott tyckte de som smakade av den.
      naturligtvis lät jag inte hallonen tina utan tog dom direkt ut frysen.

    1. Jag har inte testat men den borde gå bra att frysa så länge du tinar den i rumstemperatur och inte i micron.
      Kram Tessan

  1. ehum… gjort nästan alla moment o så läser jag strö över kokos… Shit, det stod inte i ingredienserna.
    Hade ingen hemma, bakad ju kokostoppar på det häromdagen…

  2. Bakade dessa Hallonmums idag, helt efter receptet.
    Botten blev så torr, gjorde iaf klart hela kakan men NEJ.

    Gjorde om den och då med 1 dl Mjölk i smeten, blev en helt annan GOD kaka.
    Ska det verkligen inte vara någon vätska i receptet?

    1. Hade du i 150 gram smält smör? Jag har gjort den flera gånger och brukar få en riktigt mumsig botten. Vet faktiskt inte vad som kan ha blivit fel.

    1. Det går bra med vilket som. Jag hade bakchoklad den här gången men har använt Marabous tidigare i liknande glasyr.

        1. Jag har inte testat så jag kan inte svara på hur den blir, men det finns glutenfria mixer man kan byta ut mjölet mot. Jag vet att jag gjort muffins med bovete som blivit bra så det kan ju vara ett alternativ.

    1. Hej!
      Ser jätte gott. Tack att du delar med dig receptet.
      Jag funderar att göra det i mindre springform 20-23 cm, går det att halvera receptet?

    1. Hej Ulrika. Jag brukar köpa ägg i storlek M-L. Tänk på att ugnar gräddar lite olika, kanske behövs det några minuter till i din ugn. Den ska vara lite kladdig när man tar ut den annars blir den för torr, men inte som en kladdkaka.

        1. Det är hallon i glasyren enligt receptet.
          Glasyr:
          75 gram smör
          50 gram vit choklad
          ca 1 dl hallon
          1 msk vaniljsocker
          3,5 dl florsocker

          Kokos till dekoration.

          Smält smöret tillsammans med hallonen. Dra av från plattan och rör ner den hackade vita chokladen och rör tills chokladen har smält helt. Rör till sist ner vaniljsocker och florsocker. Vill man sila bort hallonkärnorna så gör man det innan man har i chokladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.