Underbara hallonmazariner bakade på mandelmassa och med hallon i fyllningen och glasyren. Bara ett av många sätt man kan liva upp en vanlig mazarin. Om du inte har testat min mazarin med lemoncurd och kokos ännu så hittar du den HÄR.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Mördeg:
200 gram rumsvarmt smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Arbeta degen så lite som möjligt så blir kakorna mörare. Dela degen i 30 små bitar och tryck ut i formarna.
Fyllning:
400 gram mandelmassa
200 gram rumsvarmt smör
5 ägg
2 tsk vaniljsocker
Hallonsylt
Rör först ihop smör och mandelmassa. Rör sedan ner äggen, ett i taget, och rör tills smeten är jämn och fin. Om den skär sig så värm lite i micron och rör igen så brukar det lösa sig. Ställ formarna på en plåt och börja med att bre ut lite hallonsylt i bottnen. Fyll dem sedan till ca 3/4 delar.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader.
Låt dem svalna helt innan du gör glasyren.
Glasyr:
4 dl florsocker
2 msk vatten
Hallonsylt
Blanda till en glasyr och bred ut på kakorna. Häll inte i allt vattnet på en gång utan ta lite i taget tills glasyren känns bra.