Underbar citron- och kokosmazariner bakade på mandelmassa och med lemoncurd och kokos i fyllningen och glasyren. Bara ett av många sätt man kan liva upp en vanlig mazarin på. Det här blev en riktig favoritkaka, den smakar så otroligt frisk och gott och jag vill bara ha fler (vilket förmodligen är anledningen till att de redan är slut 😉 )
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Mördeg:
250 gram rumsvarmt smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Arbeta degen så lite som möjligt så blir kakorna mörare. Dela degen i 30 små bitar och tryck ut i formarna.
Fyllning:
400 gram mandelmassa
200 gram rumsvarmt smör
5 ägg
Lemoncurd och kokos
Rör först ihop smör och mandelmassa. Rör sedan ner äggen, ett i taget, och rör tills smeten är jämn och fin. Om den skär sig så värm lite i micron och rör igen så brukar det lösa sig. Ställ formarna på en plåt och börja med att bre ut lite lemoncurd i bottnen och strö på lite kokosflingor. Fyll dem sedan till ca 3/4 delar med smet.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader.
Låt dem svalna helt innan du gör glasyren.
Glasyr:
4 dl florsocker
2,5 msk vatten
Lemoncurd
eventuellt lite gul hushållsfärg
Blanda till en glasyr och bred ut på kakorna. Strö över lite kokosflingor Häll inte i allt vattnet på en gång utan ta lite i taget tills glasyren känns bra. Tänk på att även hushållsfärgen är vätska om du väljer att färge dem lite gulare som jag har gjort.
Hej! Kan man gör dom i en mindre långpanna tror du?
Det tror jag säkert. Vet inte hur månderna blir då men det går abvsolut att göra den i långpanna.