Mjuka kakor, Okategoriserade, Småkakor

Citron- och kokosmazariner

Underbar citron- och kokosmazariner bakade på mandelmassa och med lemoncurd och kokos i fyllningen och glasyren. Bara ett av många sätt man kan liva upp en vanlig mazarin på. Det här blev en riktig favoritkaka, den smakar så otroligt frisk och gott och jag vill bara ha fler (vilket förmodligen är anledningen till att de redan är slut 😉 )

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Mördeg:
250 gram rumsvarmt smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Arbeta degen så lite som möjligt så blir kakorna mörare. Dela degen i 30 små bitar och tryck ut i formarna.

Fyllning:
400 gram mandelmassa
200 gram rumsvarmt smör
5 ägg
Lemoncurd och kokos

Rör först ihop smör och mandelmassa. Rör sedan ner äggen, ett i taget, och rör tills smeten är jämn och fin. Om den skär sig så värm lite i micron och rör igen så brukar det lösa sig. Ställ formarna på en plåt och börja med att bre ut lite lemoncurd i bottnen och strö på lite kokosflingor. Fyll dem sedan till ca 3/4 delar med smet.
Grädda i ca 15-20 minuter i 175 grader.
Låt dem svalna helt innan du gör glasyren.

Glasyr:
4 dl florsocker
2,5 msk vatten
Lemoncurd
eventuellt lite gul hushållsfärg

Blanda till en glasyr och bred ut på kakorna. Strö över lite kokosflingor Häll inte i allt vattnet på en gång utan ta lite i taget tills glasyren känns bra. Tänk på att även hushållsfärgen är vätska om du väljer att färge dem lite gulare som jag har gjort.

Klicka här för fler goda mazarinrecept

Citron- och kokosmazariner
Citron- och kokosmazariner

2 reaktioner på ”Citron- och kokosmazariner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.