Supergoda Non stop-kakor. Härligt seg, klassisk cookie där chokladknapparna är utbytta mot Non stop. Jag gjorde de här med specialutgåvan ”Heja Sverige” så de passar extra bra till midsommar, flaggdagar eller när Sverige tävlar i något sammanhang.
Följ gärna @tessanbakar på instagram
125 gram rumsvarmt smör
2 dl ljust muscavadosocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 krm vaniljpulder (eller 1 tsk vaniljsocker)
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 påse Non Stop (225 gram)
Sätt ugnen på 200 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa smör, vaniljpulver och allt socker med elvisp tills det blir krämigt och fluffigt. Lägg sedan i ägget och vispa tills det är helt inblandat.
Tillsätt mjöl, bikarbonat och salt och blanda till en mjuk deg. Rör till sist ner ca hälften av chokladen.
Rulla ca 24 bollar och lägg 12 på varje plåt. De ska inte plattas till utan flyter ut under gräddning.
Grädda kakorna I mitten av ugnen i 7-10 minuter beroende på om du vill ha dem sega eller krispiga.
Direkt när du tar ut dem från ugnen trycker du i 4-5 Non Stop ovanpå varje kaka. Låt kakorna svalna på plåten I minst 10 minuter.
Förvaras i kylskåp. Går även bra att frysa in.
[…] Läs hela inlägget av Tessan Bakar här –> Non stop-kakor […]