Det doftar underbart av citron här hemma nu efter dagens tårtbottensbak. Tårtan i helgen ska nämligen bestå av citronbottnar fyllda med fluff på Marabou mjölkchoklad med jordgubbsbitar, jorgubbssylt och skumtomtefluff.
Jag gör för det mesta mina bottnar enligt lika delar. I dag var det 15 cm bottnar och då mäter jag upp tre medium ägg i ett glas. Sen fyller jag upp lika mycket socker i ett annat glas. I det tredje glaset är det 50/50 vetemjöl och potatismjöl. Sen en tsk bakpulver och två tsk vaniljsocker.
Vispa ägg och socker med elvisp eller bakmaskin i ca 8 min. Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt tills allt är utblandat.
Idag skull det vara citronsmak så då rev jag ner skalet från en citron också och blandade i efter det.
Klä en 15 cm form med smörat bakplåtspapper och låt pappret sticka upp en bit över kanten så inte smeten pyser över.
Häll smeten i formen och grädda långt ner i ugnen i 175 grader 20-25 minuter. Känn med en sticka så den är färdiggräddad.