Ja det är ju det här med biskvier. Så otroligt gott och man kan smaksätta på så många olika sätt. Det här är nog min godaste biskvi någonsin. Jag gjorde en tårta som var täckt med blåbärsmarängsmörkräm och fick lite över. Vad annat kan man göra då än biskvier :-).
Biskvier är väldigt lätt att göra och för en annan som titt som tätt har smörkräm liggande i frysen så är det perfekt.
Till bottnarna behöver man:
200 g mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
Marängsmörkräm med blåbär
150-200 gram valfri choklad
Riv mandelmassan fint och blanda med ägg och socker till en fast smet. Klicka eller spritsa ut bottnar på ett bakplåtspapper. Grädda 10-20 minuter i 175 grader (beroende på om du gör stora eller små bottnar. De ska bara få lite färg så de blir sega och goda.
När bottnarna har svalnat helt lossar man dem från pappret och smetar på smörkrämen.
Här brukar jag lägga in dem i frysen en stund så det inte kladdar när man doppar dem i chokladen.
Smält choklad i ett vattenbad och doppa överdelen av biskvierna. Jag hackade torkade blåbar och blandade i chokladen för att förstärka smaken ytterligare.
Förvaras i frysen och tinar snabbt. Ta fram ca 20-30 minuter innan servering så är de perfekta.
Fantastiskt goda!!!
🙂
Hej! Tack för en fantastisk blogg! Jag ska baka dessa biskvier till ett dop på lördag och undrar hur du gör smörkrämen och ungefär hur många biskvier det blir av detta recept?
Om du har möjlighet får du gärna svara till min mail.
Kram
Hej Ida, jag försökte skicka till din mail men det kom inte fram. Hoppas du läser här istället.
Kul att du vill göra mina biskvier, ett mycket bra val om jag får säga det själv ;-).
Recept och beskrivning på Blåbärsmarängsmörkrämen hittar du här:
http://finest.se/tessanbakar/2015/10/27/2014_november_marangsmorkram-med-blabar/
HUr många det blir beror på hur stora man gör dem- Receptet är för 12 stora men jag brukar göra ca 25 små istället.
Hoppas det går bra!!