Chokladbollar med brynt smör är väl beprövade hemma hos oss. Det brynta smöret ger en fantastiskt god nötig smak och jag tror att alla gillar den här. Det smakar som det klassiska chokladbollen men med det där lilla extra.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Chokladbollar med brynt smör:
100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kaffe
Bryn smöret på medelvärme i en stekpanna. Det ska bli gyllene och dofta lite nötigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och slå över smör och kaffe. Blanda ordentligt.
Låt sedan smeten stå kallt till den blir lite fastare i konsistensen. Rulla bollar i önskad storlek och rulla dem sedan i pärlsocker eller kokos.
Förvara i kylskåp.
Ett tips för att slippa kladd när bollarna ska rullas i pärlsocker är att hälla upp pärlsocker i ett glas, släppa ner bollen i glaset och försiktigt skaka på glaset så att chokladbollen hoppar runt i sockret tills den är helt täckt.
Ät och njut!
Fler goda chokladbollar hittar du här.
#chokladbollar #bryntsmör
sockerfritt alt
glutenfritt
veganskt
raw food
luftarian
e t c