Baktips/bloggtips, Familjen

2015 – Vilket år

wpid-psx_20151231_220552.jpg
Elwira serverar nyårsdesserten, pavlova.

Jag vet knappt ens hur jag ska beskriva det här året. Det har hänt så mycket så det går knappt att ta in. Både i verkliga livet och med min blogg har det hänt så otroligt mycket att om jag tittar på januari och på december så kan jag knappt tro att det bara skiljer några månader.

wpid-20151231_134742.jpg
Några av årets favoriter.

Året började riktigt ursligt på det privata planet så jag tror inte ens jag vill börja i den änden. Men jag måste väl, jag tar det dock väldigt kort. Efter ett drygt års sjukdom gick min älskade fina mamma bort. Jag fick möjligheten att vara med henne och ta hand om henne de sista månaderna och det är jag otroligt tacksam för även om det var väldigt tungt.

wpid-20151230_162109.jpg
Ett urval av årets tårtor.

Med bloggen är det annat. Jag var så stolt över min lilla blogg. Det var jättestort för mig. Att någon ville se vad jag gjort och att det till och med fanns dem som blev inspirerade av det jag gjorde. Helt fantastiskt. Min mamma var också stolt, ända in i det sista tvingade hon sköterskorna på hospice att titta på bilder av mina tårtor <3

wpid-20151231_104553.jpg
Populäraste småkakorna.

Det var också då jag började baka på ”allvar”. När jag bakade släppte jag tankarna och fick lov att skapa något, vare sig det var en tårta med sockerfigurer eller ett nytt recept på bullar. Jag slappnade av. Jag tycker fortfarande att bakningen är väldigt avslappnande men under den perioden var den nästan som terapi, som plåster för själen.
I födelsedagspresent fick jag en ny kamera av min man och ännu en ny passion var väckt. Slut med mobilbilder på bloggen 😉

wpid-20151230_232929.jpg
Bröd har det också blivit en del under året även om sötsakerna helt klart leder statistiken.

Sen har jag under året verkligen fått uppleva vilken härlig bloggkärlek det finns här i landet. Jag har vid flera tillfällen blivit omnämd av/och länkad till av bloggare jag ser upp till och det har i sin tur gjort att jag fått fler underbara läsare. Det här försöker jag nu ge tillbaka genom ”Veckans baktips” som jag startade nu i december. Där kommer jag framför allt att försöka hitta bloggar som kanske inte alla hört talas om och som verkligen förtjänar att lyftas fram.

I oktober lämnade jag Blogg.se och började som toppbloggare på Finest och det har varit en jättebra erfarenhet. Jag har verkligen kännt mig uppskattad och jag har fått helt nya kontakter och upplevelser under den här tiden. I december var jag på mitt första matbloggsevent, en helt fantastisk eftermiddag på Liseberg med underbara bloggkollegor. Snart flyttar jag vidare men den nyheten sparar jag nog till det nya året, roligt och spännande är det iallafall.

wpid-psx_20151231_223641.jpg
Barnens nyårsdessert blev en glassbomb (recept kommer)

Och om det nu är så att det finns folk som blir inspirerade av min blogg så ska ni veta att jag blir lika inspirerad jag. Tack vare bloggen pushar jag mig själv till att hitta på nya recept och testa nya saker. Och den positiva känslan jag får varje gång jag lyckats med en bakning går knappt att beskriva.

Jag hoppas att ni vill fortsätta föja mig och mina recept in på det nya året. Förhoppningen är att kanske hitta ännu fler kategorier att fördjupa mig i, tips och önskemål mottages tacksamt 🙂

wpid-psx_20151231_222859.jpg

wpid-psx_20151224_232340.jpg

Save

Save

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.