Här har jag använt mig av mitt grundrecept på saftiga citronmuffins, fyllt dem med citronkräm och toppat med jordgubsgrädde.
De är supergoda. Riktigt sommarfräscha.
Tänk på att börja med att göra citronkrämen så den hinner svalna innan du ska fylla muffinsen.
Citronkräm:
1 dl socker
2 ägg
Saft från 1 citron
25 gram smör
Vispa ihop socker och ägg i en kastrull. Tillsätt citronsaften i äggsmeten och värm på svag värme. Den får absolut inte koka.
Rör tills krämen tjocknat, ca 10-15 minuter.
Ta bort kastrullen från spisen och rör i smöret. Låt svalna.
Saftiga citronmuffins:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg (stora)
Rivet skal från 1 citron
Saft från 1 citron
0,75 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker pösigt och vispa sedan ner ett ägg i taget. Rör ner citronskal, citronsaft och mjölk.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ihop smeten och klicka ut i 12 st muffinsformar (gärna i muffinsplåt). Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter.
Fyll muffinsen medans de forfarande är varma. Häll upp citronkrämen i en spritspåse och använd en så lång och spetsig tyll som möjligt. Det går bra med i princip vilken som helst men det blir snyggare med ett mindre hål.
Spritsa in ca en msk i varje muffins.
Låt muffinsen svalna.
Topping:
3 dl grädde
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 15 jordgubbar
Vispa grädden så fast som möjligt. Man kan tillsätta pyttelite bakpulver om man vill så går det att vispa grädden längre utan att det blir smör av den. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och hackade jordgubbar. Kör ihop allt snabbt med elvispen.
Klicka eller spritsa ut på muffinsen och toppa gärna med en jordgubbe eller två.
#cupcake #jordgubb #citron
Det låter gott, det måste jag prova nån gång 🙂 Jenny
Vilket läckert recept! Jag bjuder på sydamerikanskt på bloggen idag! http://www.hemmarecept.blogg.se <3
Tack!!
Wow, vad gott det såg ut. Inser att vi åt vår chorizo heeeelt fel i går 🙂