Daimsnittar! Ja, jag vet. Det finns redan 1000 daimsnittar. Det betyder inte att det inte finns plats för en till :-). Dom här blir härligt sega av sirap och havregryn och baseras på mitt gamla recept på Sega havrekakor som är helt sagolika dom också.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Havresnittar med daim 32 st:
150 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
2 msk sirap
2 st dubbeldaim
Sätt ugnen på 225 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda ihop med smörblandingen.
Allra sist häller du över sirapen och blandar till en deg.
Dela degen i fyra delar, rulla till korvar och lägg ut på en plåt och platta lite lätt. Hacka daimen och strö över kakorna. Grädda ca 8 minuter.
Om lägderna har flytit ut ojämt så är det lätt att rätta till formen när kakorna är nygräddade och fortfarande mjuka. Ta tex en lång kniv och fös ihop sidorna så att de blir raka och fina.
Dela i snittar när de svalnat några minuter.
Mumsigt 😀
Kakorna ser jättegoda ut, jag älskar daim och har alltid gjort =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Ja daim är verkligen supergott 🙂
mmm mums!!
mums men föredrar vanlig daim 😉
Åh, vad gott det ser ut! 🙂
Tack! Dom är supergoda 🙂
mums
🙂
Ser supergott ut! Ska provas snarast… kram
Det här KOMMER jag testa, omg.
Men är det som kolasnittar eller enklare? Är glutenintolerant så tror att ha i havre gör det lite bättre! 🙂
Mums så gott!
Ser mycket mumsigt ut!
Tack 🙂 Jag LOVAR att de är goda.
Mumsigt 🙂
Tack 🙂 Såg att du ska till Italien. Hoppas du får en bra resa.
Så gott! 🙂
Åh dem ser ju drömmigt goda ut!
och superlätta att göra. Nästan så det inte är ok att inte testa 😉
Jäklar så gott. Två av mina favoriter i ett: daim och kakor. Haha! 🙂
oslagbart, eller hur 😉
Men muuuums
Muuuums är rätta ordet 🙂
MEn så smarrigt det ser ut…jag både älskar havrekakor och diam så detta måste vara super gott!
Mums, det här måste provas hemma!! 😀
ja det tycker jag verkligen! 🙂
Herregud, vad gott det såg ut!!
Åh så gott det ser ut! 🙂
Oj, oj, oj vad smarrigt.
Tack! 🙂
va gott, måste testa!
Ja det tycker jag. Baka på! 🙂
Oj tack kära du! Ja Italien var ett bedårande land. Rekommenderas verkligen! 🙂
Låter ju tokigt gott! Måste testas 🙂
Ja det tycker jag absolut att du ska göra 🙂
Mumusigt!
Tack snälla du <3
jättegoda mums
Tack, vad kul att du gillar dem 🙂
Måste man i ingefära eller går det lika bra utan?
Det går lika bra utan. Det är bara jag som gillar ingefära 🙂
De blev helt suveräna!! tack för ett bra recept 🙂
Åh vad roligt att du gillar dem <3
Precis tagit ut kakorna ur ugnen. Tror de kommer bli otroligt populära imorgon på syrrans födelsedagafika.
Det är jag alldelws övertygad om att de kommer bli :-). Blir nästan lite avis, jag vill ju också ha!!
De blev väldigt poppis 🙂
Går de att frysa förresten?
Roligt att höra :-). De går jättebra att frysa.
[…] vanligt på i superfart och här kommer en liten summering av recepten från November. Rocky Road Daimsnittar Chokladbräck med turkisk peppar och Dulce de leche Favorit! Fudge med Dulce de leche och […]
Allt med havregryn gillar jag!
Dom ser jättegoda ut! Dom vill jag prova att baka 🙂
Tack! <3 Hoppas du testar, de är superenkla att baka och blir sååå goda.
Kram Tessan
Ser goda ut! Förstår inte måttet 1 stk bakpulver – hur mycket är det och vad betyder det?
Hej! Det är bara jag som varit för snabb i fingrarna. 1 tsk ska det vara 🙂