Desserter

Enkel blåbärspaj

blåbärspaj1

Som utlovat kommer här receptet på blåbärspajen jag gjorde när vi var på landet. Där finns som sagt inte lika mycket tillbehör/smaksättningar så jag fick ta det som fanns. Resultatet blev en supergod, enkel, klassisk smulpaj med riktigt med smuldeg. Ibland är det enklaste det godaste!

Blåbärspaj:

500 gram färska blåbär
1 msk strösocker

1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
100 gram rumsvarmt smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll blåbären i pajformen och sockra lätt. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen och blanda sedan i smöret. Smula ut över blåbären och grädda i ca 15-20 minuter.

Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.

blåbärspaj2

#blåbärspaj

Save

Save

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.