Glutenfri och laktosfri kladdkaka med hallon
En glutenfri och laktosfri kladdkaka smaksatt med frystorkade hallon. Jag valde hallon med det går lika bra med jordgubb eller blåbär, det gör man precis som man vill 🙂
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Kkaddkaka:
150 gram laktosfritt smör
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kokosmjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
Torkade hallon efter smak.
Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa (med kokosmjöl) en form (22-24 cm). Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och socker i en bunke och blanda de torra ingredienserna i en annan. Rör ner de torra ingredienserna i smeten tillsammans med smöret och häll sedan smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna.
Pudra över lite florsocker och servera med laktosfri grädde eller glass.