Kardemummamuffins med hallon och vit choklad är en riktig picnickdröm.
Jag kommer nog baka några satser nu under sommaren och är just nu väldigt nöjd över att det ligger en påse i frysen redo att plockas fram när det blir dags för utflykt nästa gång.
Och visst känns det som om man kommer spendera mer tid utomhus i år än någonsin förr?
Kardemummamuffins (12 st):
125 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
2 st ägg
2 dl mjölk eller grädde (eller blandat)
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gram hackad vit choklad
Färska hallon
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en muffinsplåt med 12 formar.
Börja med att vispa ihop socker och smör. Tillsätt äggen ett och ett och se till att de blir ordentligt invispade.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikte ner i smeten varvat med mjölken/grädden.
Blanda försiktigt tills det inte finns några klumpar. Rör allra sist ner den hackade chokladen. Se hela tiden till att röra försiktigt.
Fyll formarna till ca 2/3, gärna med sprits så slipper du kladd och spill. Fyll bara upp en plastpåse, klipp ett ordentligt hål längst ner och spritsa ut i formarna. Tryck ner tre färska hallon i varje form.
Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Testa med sticka men tänk på att de ska vara lite kladdiga.
Recept på fler goda muffins hittar du HÄR