Kladdkakesnittar med kola och salt är precis så magiskt gott som det låter. Har suttit och tittat på en påse kolor ett tag nu och funderat på vad jag skulle kunna hitta på med dem. Och det här blev himla gott ska ni veta 🙂
Och dom smakar verkligen som små minikladdkakor.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Kladdkakesnittar med kola och salt:
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarm
mjuka kolor (ca 60 gram)
Flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap och kakao i en bunke. Blanda sedan mjöl, bakpuver och salt och häll ned i bunken. Rör/knåda snabbt till en deg.
Dela kolorna i små bitar och arbeta ner dem i degen. Jag använde Werthers soft toffe men det går bra med alla kolor som är tillräckligt mjuka för att dela.
När du fått ihop en slät deg så delar du den i tre delar och rullar ut till längder på plåten.
Platta till längderna lite lätt med handen.
Strö över lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Grädda inte för länge för då missar du kladdkakekänslan 😉
Låt svalna något och skär sedan i sneda snittar.
Låt dem sedan svalna färdigt helt på plåten.
Vill du göra en vanlig kladdkaka i stället? Testa min kladdkaka med salted caramel.
Vad har du för för kolor?
Jag har använt Werthers mjuka kolor men det går bra med vilka mjuka kolor som helst 🙂