Kolatryffel med smak av lakrits och hallon

Kolatryffel med smak av lakrits och hallon

wpid-psx_20151207_095244.jpg

Det här kan mycket väl vara världens godaste tryffel. Iallafall om mina smaklökar får bestämma ;-). Choklad och Kolatryffel med en liten Touch av lakrits och hallon. Gillar man inte lakrits så hoppar man bara över det, det blir jättegott ändå. Jag lovar 🙂

Kolatryffel med smak av lakrits och hallon:
200 gram mörk choklad
1,5 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
50 gram rumsvart smör
1 msk lakritspulver
2 msk frystorkade hallon

Florsocker, kakao eller bärpulver att rulla tryfflarna i.

Blanda choklad, smör och dulce de leche i en kastrull. Värm upp på medelvärme (3) och rör till allt har smält.

wpid-psx_20151207_084619.jpg

wpid-psx_20151207_084724.jpg

wpid-psx_20151207_084924.jpg

Häll över i en skål. Tillsätt lakritspulver och hallon och rör tills det är utblandat. Ställ kallt ett par timmar eller över natten. Rulla små bollar och rulla dem sedan i florsocker, kakao eller bärpulver. Jag testade florsocker/lakritspulver, kakao/lakritspulver och bärpulver. Det blir väldigt fint med lite olika färger och de gav också väldigt olika smaker till tryffeln :-).

Min favorit var florsocker/lakritspulver men kakao/lakritspulver kom inte långt efter. Det var jättegott med bärpulver också men det tog över eätt mycket och man kände inte kola och lakritssmaken lika mycket.

wpid-psx_20151207_085242.jpg

 

wpid-psx_20151207_094728.jpg

wpid-psx_20151207_085725.jpg

13 Replies to “Kolatryffel med smak av lakrits och hallon”

  1. Låter väldigt gott! 1,5 dl kolasmet, blir väl nästan hela burken? Jag brukar ha den där konservburken på 397 g.

    1. Hej Filippa. De går inte jättebra att frysa men klarar utan problem mer än en vecka i kylskåpet.
      Man kan behöva rulla om dem då florsocker och liknande kan smälta in i tryffeln av kondensen i kylskåpet.
      Kram Tessan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.