Nu är det äntligen lite vår i luften och nog får man lite vårkänslor allt :-). Jag tänkte översätta mina vårkänslor i bakningen och det blir ett fräscht cookierecept med lime och vit choklad med jordgubbssmak.
Ett självklart val till kaffet på altanen eller balkongen nu när solen äntligen hittat hit.
Limecookies med strawberry cream (24 st):
100 gram rumsvarmt smör
1 dl rörsocker
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
6 dl vetemjöl
Rivet skal och saft från 1 lime
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 påse Lindt strawberry cream
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop smör, lime, rörsocker och strösocker. Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 24 delar och rulla varje del till en boll. Platta ut degbollarna, lägg en halv kula strawberry cream i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp lite grann.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp lite grann.
Jag rev även ner lite limeskal i strösockret innan jag rullade kakorna och hade lite rosa färg i degen för utseendets skull men det gör man som man vill 🙂
Mums, något lite utöver det vanliga! 🙂
Tack! Testa gärna. Hyfsat lätta att göra och lite annorlunda 🙂
Åhh vad gott!!
Tack snälla 🙂
Det ser grymt gott ut! 🙂
Tack 🙂 Dom är verkligen fräscha och goda.
mums