Julkalendern 2016, Tävlingar

Lucka 18

20161214_061012

Varje dag kl 07:00 öppnas en ny lucka i Tessanbakars julkalender och luckans tävling pågår sedan till midnatt. För att delta ska man svara på en enkel fråga och under tiden tävlingen pågår kommer alla kommentarer att vara dolda. Vinnaren annonseras i luckans inlägg senast kl 14:00 dagen efter. Glöm inte att ange din mailadress!
Alla luckorna i kalendern är sponsrade och presenteras i samarbete med olika företag.

Tävlingen är avslutad! Rätt svar var 3 eller 4 (tveksamt om florsockret räknas så man har gått rätt för båda svaren) och jag tackar för alla trevlig ord :-).

Grattis till:
Sara Arvidsson
Amanda Andersson
Simona
Annika – drömmen om 11 barn
Jonas R

Idag är det en riktig höjdarvinst för alla mat- och bak”nördar” där ute. Inte mindre än FEM vinnare får idag var sin helårsprenumeration på Tidningen Bagaren och Kocken.

Idag ligger jag sjuk och behöver lite rolig läsning så för att vara med och tävla idag så vill jag att du berättar vad du har för favoritkaka/bulle/godis nu vid jul. Jag vill också att du talar om hur många ingredienser du behöver för att göra mina ”Mariannetryfflar”

Luckan stängs som vanligt vid midnatt och alla kommentarer är dolda tills dess. Vinnaren meddelas i det här inlägget senast kl 14 i morgon.

Lycka till!

Save

Save

120 reaktioner på ”Lucka 18

  1. Min favorit så här i juletid är finska julstjärnor! Mormor brukar alltid göra såna till jul och i år har jag frågat om hon inte kan visa mig hur man gör dem.
    För att göra dina Mariannetryfflar så behövs fyra ingredienser (marianne, grädde, choklad och florsocker)

  2. Fyra ingredienser behövs. Min favorit så här i juletider är saffransbullen. Åh, den smakar så gott och jag för alltid julkänsla.

  3. 1. Krya
    2. Min favorit är faktiskt pepparkaka – med hemgjord pepparkaksdeg. Min mormor står bakom görandet och hon lärde sig av sin mamma… 🙂 sådant är coolt!
    3. Det är fyra ingredienser i ditt Marianne-recept

  4. 3 ingredienser till själva tryfflarna + 1 ingrediens(florsocker) att rulla godiset i.

    I år blir min favorit saffransbullar, lätta att göra och sååå goda! I godisväg är min favorit att både laga och äta, bountybollar!

    God Jul
    önskar Tine

  5. 4 st tack dessa ska jag göra. Mitt mina gamnaldags marsipankarameller receptet har jag ärvt från min mormor så älskade av alla som fått det av mig det bästa att har man barn så kan de göra sina tomtar granar etc av denna deg vinner jag så lovar jag att di ska få receptet av mig tack

  6. 4 ingredienser! Min favorit för tillfället är faktiskt den den ganska nya saffranssemlan 🙂 Mums! Speciellt om man gör den själv…

  7. 4 ingrediener behövs till Mariannefryfflarna, då har jag även räknat florsockret utanpå.
    Mina bästa och överlägset godaste julkakor är min mammas Pariservåfflor, dom är underbart goda och får jag inte såna till jul då känns det inte som att det är jul ???? Älskar själv att baka och mitt paradbak är biskvier som jag får baka åt alla mina kompisar jämt och ständigt, bara nu inför jul har jag bakat ca 350 st. Men kul är det! ????????????

  8. Mitt favoritbak här i juletid är nog saffransbiscotti med mycket mandel. Till dina mariannetryfflar behövs fyra ingredienser: grädde, mariannegodis, choklad, och så florsocker att rulla i.

  9. Det behövs 4 ingredienser.

    Pepparkakor och lussegömmor är ett måste till advent och jul. Jag är även förtjust i fudge och tryffel och provar gärna nya recept. I år blev det saffransfudge och tryffel med rom.

  10. 4 ingredienser med florsocker.
    Saffranspannkaka – så enkelt och så gott!

    Stor korv med risgrynsgröt
    En påse saffran
    3 ägg
    En matsked strösocker

    Rör ihop allt och lägg i en stor ugnsform.
    225 grader i ca 25 min tills pannkakan har stelnat.
    Servera med grädde och sylt (gärna blåbär eller salmbär)

  11. Det blir min mammas kladdkakemuffins, fast i små bakformar,
    inte de allra minsta utan de som är mellastorlek mellan dem o knäckformar. sen toppar jag dem med vispgrädde blandat med polkagrisspån, mumms! de blir alltid perfekta o går åt i ett naffs????

    I dina Mariannetryfflar är det 4 ingredienser.

    Krya på dig ????
    Kram

  12. Min favoritkaka är lätt saffrans och rödbetskaka med krossade valnötter. Finns inget godare till jul. Antalet ingredienser i tryfflarna är 3 stycken.

  13. Min julfavorit är skurna pepparkakor. Min farmor gjorde alltid dem så det är även ett kärt minne från barndomen.
    Till Marianntryffel behöver man tre ingredienser och ett tillbehör (florsockret). Jag älskar Mariannebollarna så jag ska absolut testa att göra tryffeln.
    Krya på er!

  14. Behövs 4 ingredienser till tryfflarna.

    Varje dag nu i jultider när det är dags för frulle
    finns inget bättre än en gul saftig lussebulle!

  15. Endast tre ingredienser behövs till tryfflarna. Igår gjorde jag lite julgodis här hemma och det blev rocky road, trillingnöt och oreofudge. Jag tycker mest om rocky road!

  16. För att baka dina Marianne tryfflar behövs 3 ingredienser, 4 om man räknar med att dom ska rullas i florsocker.
    Älskar saffran så nu i juletider bakar jag gärna lussekatter och saffransdrömmar. En annan favorit är knäcken och lakritskola. Det finns så mkt gott!

  17. Tre ingredienser + florsocker. Jag måste bara testa dom idag, dom lät sjukt goda!!

    Jag kanske är tråkig men knäck.. kan längta hela året efter knäck men det får man bara göra till jul 😉

  18. 4 ingredienser.
    Mariannetryfflar (30 st):
    1 dl grädde
    30 marianne
    200 g choklad (jag brukar blanda mörk och ljus)
    Florsocker

    Fikonpraliner med apelsin

  19. Fyra ingredienser behövs till mariannetryfflarna.
    Mitt favorit julgodis är fudge med dadlar och pistagenötter. Men det är även svårt att va utan en saffranskladdkaka med grädde och rårörda bär. ????

  20. Man behöver 4 ingredienser för tryfflarna, 3 för själva bollen och så en till att rulla i!

    Till jul har jag några grejer som måste vara med: pepparkakor, knäck, kola (blir ofta chokladkola med mint), och något med choklad (senaste åren har det blivit polkabräck) och så nån lussebulle om de finns kvar sen lucia. Varje år vill jag också testa något nytt. I år blir det nog norska kakor med mandel. Men favoriten… så himla svår att välja. Men de måste nog bli de skurna dinkelpepparkakorna.

  21. 3ingredienser eller 4 om man räknar med florsockret som man rullar dem i. Mitt favoritgodis till jul är chokladdoppad lakritskola antingen med vit choklad och rivet citronskal eller mörk choklad med silverströssel. Mums!

  22. Min favoritkaka till jul heter egentligen pariservåfflor men hos oss kallas de för gafsele-jänten. Är från en liten ort i Norrlands inland så jänten = flickor. Förr i tiden ansågs dessa gafsele-jänten va lite lätta på foten och därför heter kakorna så, dvs lätta att sära på! I dina tryfflar behövs 4 ingredienser enbart. Krya på dig och hoppas du fick ett gott skratt <3

  23. I dina tryfflar behövs ingredienserna fyra, men de är ju inte så dyra.
    Nu till jul har jag olika sorters godis gjort, alla går åt så himla fort. Rocky road är nog ändå min favorit, av den blir det inte över en enda bit. Sött, salt, hårt och mjukt, dessutom choklad, den är god så det är sjukt. Hoppas du kryar på dig till jul, att vara sjuk är aldrig kul!

  24. 3, eller 4 om man räknar florsockret ???? Igår bakade jag kanelbullar med kardemumma, och istället för pärlsocker penslade jag dem med sirap + vatten och strödde över en blandning av socker, stött kardemumma och malen kardemummma. Mums!!! En stor favorit nu ????

  25. Min favoritkaka är struvor. Lite spänning att stå där och doppa järnet i smeten. Ska det bli en kaka eller inte. I år lyckades jag jätte bra.Knaprigt och gott.

    3 ingredienser behövs till dina tryfflar.

  26. Choklad är oftast det jag gillar mest vad det än gäller! Så , is-choklad är så gott och och Alladin är ett måste varje jul såklart. Skumtomtar är också en favorit, men choklad är liksom DET DÄR som är jul.

    Det är fyra ingredienser om man räknar med florsocker med i
    Mariannetryfflar.

    Mvh Julianna

  27. Favoriten är inte svår att berätta om.
    Drömsnibbar heter kakorna, och är en mjuk kaka som görs i långpanna. Glasyren är ljuvlig och baserad på kokosfett men där smaken blir ren choklad. Ovanpå är det hackade nötter.

    Detta är en kaka vi bakar till jul, endast till jul, och där receptet kommer ifrån min mormors mormor. Ett familj som således kommer fortsätta få gå i familjens spår 🙂

    För att göra dina mariannetryfflar (som jag ska göra idag är tanken) behöver man fyra ingredienser – 3 till basen (grädde, choklad och marianne) om man säger så och sen florsocker till efteråt 😀

  28. Vilket superpris!
    Det behövs 3 ingredienser.
    Jag älskar mjuk pepparkaka! Och man kan ju variera det i oändlighet också med glasyr, toppingar eller att använda det som rulltårta!

  29. hej totalt 4 st ingridienser behövs
    min favorit till jul är vanlig socker kaka med saffran eller annars gör jag ofta en med pepparkakskrydda som jag dekorerar med puder från florsocker
    hoppas på turen

  30. Vilken super-lucka!!! 😀
    Min favorit sedan två år tillbaka är saffranskladdkakan med vit choklad och lingon. Den serverar jag med en härligt frisk sås gjord av kesella, florsocker & vaniljpulver, toppa härligheten med lingon från sommarens plock. Hunnit baka 5 st redan under nov-dec ^^

    Till dina mariannetryfflar behövs 4 ingredienser.

    Följer och gillat på IG, nightblur.
    Krya!

  31. Hej!
    Jag är gärna med och tävlar. Om man räknar med florsockret så behövs fyra ingredienser, annars tre.
    Jag är ju ett riktigt kakmonster som jobbade många, många år på ett bageri och där fick mina ”dåliga” vanor. Jag älskar ju godsaker och så här till jul är ju saffran och pepparkakskryddor ett måste. Mina favoriter är mjuk pepparkaka, mazarinkaka med saffran och saffransbullar med massor av pistagemandelmassa!
    Krya på dig!

  32. Rätt svar är 4 ingredienser (om man räknar florsockret).

    Min favoritkaka till julen är mjuk pepparkaka med kaffe-smörkräm. Brukar baka den som muffins och spritsa krämen ovanpå som en cupcake. Vansinnigt gott! <3

  33. Svaret är 4 ingredienser, grädde, marianne, choklad och florsocker. Min favorit är lussebullar! Jag skulle kunna äta flera stycken om dagen, så jag har satt en gräns för mig själv att jag bara får baka en riktigt stor sats en gång om året, för annars skulle jag äta lussebullar året runt haha!

  34. 3 stycken ingredienser, 4 med flor sockret.

    Vid juletid älskar jag att äta lussebullar med mandelmassa och massa russin i, så himla gott. Och då kan man variera de hur man vill, antingen göra de som lussekatter eller som bullar i papper med pärlsocker på.

  35. Favoritkaka är den gamla hederliga saffranskakan och favoritgodis är brända mandlar medans dom fortfarande är varma. Mums!

    4 ingredienser är det i tryfflarna 🙂

  36. Tillsammans med mamma och mina systrar har vi alltid bakdag någon vecka innan jul. Då bakar vi allt till julens fikabord (och min pappa och svågers födelsedag 11 december). Kaksorterna kan variera en hel del, men det viktigaste är ändå nötkakorna! Vansinnigt enkla att göra, ungarna kan hjälpa till att veva på mandelkvarnen och helt sjukt goda. Vi gör alltid tredubbel sats för att alla ska bli nöjda. =)
    Till dina Mariannetryfflar behövs 4 ingredienser (5 om du vill blanda ljus och mörk choklad).

  37. Lindas biskvier är det godaste jag vet
    det är ingen hemlighet!

    Marianne tryfflar har 4 ingredienser

    Därför tillägnar jag Linda vinsten om jag skulle ha tur och vinna!

  38. Krya på dig!
    4 ingredienser inkl florsockret runtom. Ska baka dessa snart!
    Favoriterna är många då jag både älskar att baka och äta, men barnens (och min) längtan efter tomteskumsfudge är nästan större än den efter klapparna. Glittret i deras ögon när de får smaka första är oslagbart. Därför är den även min favorit. <3

  39. Fyra ingredienser är allt som krävs för dina tryfflar, smidigt! 🙂

    Vad jag älskar att göra till jul är struvor och mandelmusslor, familjen hjälps åt och det smakar såå gott 🙂

  40. 4 ingresdienser behövs. Ser supersmarrigt ut!

    Jag måste säga att tryfflar är lite av min favorit också, hade du frågat igår innan ca 19.00 hade jag sagt att pepparkakstryfflar är min favorit (smak av kanel och kardemumma). Igår fick jag dock för mig att utesluta kanelen och kardemumman och istället tillsätta tre droppar pepparmyntsolja och hjälp vad gott det blev! En revolution för mig! Kommer helt klart bli nya tryffelstandarden…

  41. 4 ingredienser behövs 🙂
    Favorit kakan är halvmåne med persikomarmelad som fyllning. Och bästa julgodis är knäck och bounty bollar 🙂

  42. Mitt favoritgodis att äta nu vid jul är mormors England-nougat. Alltså det är sååå gott! Skulle kunna äta en hel burk. Nom.
    Till dina Mariannetryfflar behöver man 4 ingredienser (5 om man räknar att du använder både mörk och ljus choklad)

  43. Inleder med en krya-på-dighälsning! Inte kul att vara sjuk till jul. Så till tävlingen: Man behöver 4 ingredienser om man räknar med florsockret. Själv klarar jag mig inte utan mina mandelmassekulor. Jag river mandelmassa och blandar med äggvita, florsocker och en riklig skvätt rom (ja, maken gnäller varje år) Sedan rullar jag bollar och gömmer en bit nougat och ett halvt syltat körsbär. Hela härligheten doppar jag sedan i choklad. En riktig höjdare!

  44. Man behöver 4 ingredienser (marianne, choklad, grädde och florsocker)för att göra dina Mariannetryfflar! Blev genast sugen då jag älskar Marinanne, måste prova! 🙂

    Mitt favoritbakverk så här vid jul är mina hemmagjorda biskvier med vit choklad i! De är makalöst goda! Bakade igår och fått ”gömma” så de inte tar slut innan julafton!

    Krya på dig! <3

  45. Hej!
    Stackare som är sjuk, jag har precis kommit på benen efter en jobbig influensa. Hoppas att du kryar på dig snart.
    Det är 4 ingredienser i dina Mariannetryfflar.
    Mitt favoritgodis är Rocky Road, gillar kombinationen av salt, sött, segt och choklad. Ett år gjorde vi också en lyckad lakritsknäck, det är också gott. Tror att det var knäck som toppades med mortlade turkisk peppar.

  46. Hej Tessa,

    Dina tryfflar är gjorda på 3 ingredienser .
    Min favorit i jultid är saffran, alltså inte bara en utan allt möjligt gott med saffran. Saffran betyder jul för mig. Älskar saffran så bullar, sockerkakor, tryfflar eller pannacotta med saffran.
    Kram och krya på dig!
    Simona

  47. Bara tre ingredienser! Gjorde en sats till min vän i julpresent. 🙂 Gjorde också din kola- och lakritstryffel. Behöver jag säga att chokladtryffel är favoriten? ????

  48. Jag gör alltid chokladtryfflar och ischoklad till jul… men det är väl också typ som att baka…? 😉

    Men Mariannetryfflar med sina fyra ingredienser skall jag också prova göra i år!!

  49. Mariannetyfflarna behövs 4 ingredienser för, de är även en av mina favoriter faktisk. Men för att ge ett nytt ”bakverk” så är min absoluta favorit kring jul, för att bryta av mot det supersöta och superflott på julbordet är saffransbiscotti, helst från grunden, men det duger även fin-fint att använda sig av de gamla bortglömda saffransbullarna när man tröttnat på dom 🙂

  50. Mariannetryffel: 3 ingridienser el 4 om du räknar florsockret
    Hos mig måste det alltid finnas Gröna kulor. Det är mitt finska arv som jag brukar säga och det är tradition att jag alltid får en ask av min svärson i julklapp.

  51. Ååå vilka drömvinster.
    Till mariannetryfflarna behövs endast 4 ingredienser.
    Mitt favorit julgodis är bountybollar. Såå gott och rolig att baka. Går ju att göra lite som man vill, barnen vill ha strössel på sina

    Håller tummar och tår nu
    Teres N

  52. Krävs bara fyra ingredienser i Mariannetryfflarna 🙂

    Mitt nya favoritbakverk upptäckte jag igår på jobbet när vi hade en övertidsinsats och det kommer garanterat finns på fika-julbordet där hemma vid jul! En saffranskaka med tosca-glasyr, eller vad det kan tänkas kallas. Magisk är nog en beskrivning som passar bäst!

  53. Hej!

    Svar: 3 ingredienser.

    Vår favorit i vår familj är rispuffar.
    Enkla och goda och alla kan vara med och göra dem.

    God Jul!

    Mvh
    Kristiina

  54. Tre ingredienser, eller fyra om man räknar florsockret som de ska rullas i.
    Min favoritkaka till jul är saffransmazariner med pudrat florsocker över.

  55. Oj, nu glömde jag min favoritbulle…
    Jag älskar ju saffransbullar och brukar hålla mig utan att ”fuska” någon annan tid på året, för att sedan gå ”all-in” på dem i November-December 😀

    Krya på dig, förresten!

  56. Min absoluta favorit i juletider är Rocky road och hemmagjorda snickers 🙂

    De goda mariannetryfflarna består av fyra ingredienser med florsockret räknat! 🙂

  57. Saffransbullar måste jag ha så här års. Får jag bara saffransbullar behöver jag nästan inget annat till julen. Blivit glutenintollerant och allergisk mot mjölk sedan förra året, så i år blev det en utmaning, men nu finns det gott om gyllende bullar i frysen. Och det bästa är att de bara är jag som äter dom 🙂 Resten av familjen äter dom vanliga bullarna med gluten i.

    För att göra Mariannetryfflar behövs 4 ingredienser.

  58. 3 eller 4 då om man räknar med florsockret 🙂
    Mamma brukar göra en sån engelsk fruktkaka som får stå & dra i rom, med massa torkad frukt i, det är nog det godaste jag vet, skulle kunna äta den året om, om den inte smakade så mycket jul! 🙂 <3

  59. Det är fyra ingredienser om man inkluderar florsockret. Min absoluta favoritkaka till jul är mandelmusslor med grädde & hjortronsylt. Det är också gott med jordgubbs- och rabarbercurd till. Mums!

  60. Hej! Nu vid jul har jag nyligen hittat ett perfekt recept på after eight-fudge.
    Precis som dina goda mariannetryfflar (som innehåller 4 ingredienser) är dessa lätta och med få ingredienser!
    Smält choklad (200g) och after eight (150g), och häll i en burk med kondenserad mjölk. Blanda och låt stelna innan du skär upp i bitar.
    Försvinnande goda att äta som de är! Och som en bra bonus, är de väldigt goda att lägga ner i en kopp med varm mjölk för att få en god choklad.
    Kyra på dig!

  61. Det krävs 4 ingredienser!!
    Jag älskar vanlig ckokladkola! Men jag får inte göra dem för tidigt, då äter jag upp dem innan det hinner bli jul.
    Grejen är den att när jag har gjort dem så får ingen annan smaka… Mycket egoistiskt..
    Jag lägger dem i en burk, sen stoppar jag dem så långt in i kylen som det går.
    Om jag är tvungen att bjuda så får de andra 1var, sen säger jag att vi måste spara resten så det finns några kvar på jul…
    Problemet är alltid att de är slut då,,
    Men man kan ju koka en omgång till!!

  62. Stackare som ligger sjuk innan jul, det gör jag med och det är inte kul.
    Men jag ligger och drömmer om min favorit julkaka, den som min mamma gör bäst och jag snart får smaka. Den heter Ökensand och är så god, den är ett måste på vårt julfikabord. Ingredienserna i Mariannetryffeln fyra är, och även den tryffeln är något jag håller kär. En skål med sånna kanske får bacillerna att försvinna, då skulle det bli dubbel lycka att Bagaren & kocken vinna.

  63. 4 stycken

    Jag tycker att vanliga lussekatter har en tendens att bli lite tråkiga och torra så en stor favorit är saffransbullar med smörkräm. Sen älskar jag fudge i alla dess former och smaker.

  64. Mariannetryfflar: 3 ingredienser och med florsockret som de ska rullas i blir det 4!

    Jag tycker väldigt mycket om ischoklad för de kan man variera så mycket med olika smaker och så är de så enkla att göra så man kan göra fler olika! För när man vill hinna med mycket är det bra att några saker är enkla men sååå goda!

  65. Jag är gärna med och tävlar, och skulle verkligen vilja vinna den här fantastiska vinsten. Tänk att få en julklapp som håller hela året, vilken dröm!

    Själv är jag exra förtjust i knäck och fuge i alla sorters smaker, det är något jag älskar att moffa i mig nu till jul.

    Svar: 4 stycken ingredienser behöver du (grädde, marianne, choklad och florsocker).

    Kram Sanna

  66. Hmm, jag brukar göra lite olika godis/kakor varje jul, men förra året gjorde jag en kola med saffran och kokos som blev väääldigt god! Tycker av någon anledning också att cheesecake passar väldigt bra vid jul, gärna med nån lite syrlig smak (typ lime eller passionsfrukt) eftersom det är så mycket annat sött vid jul ändå! 🙂
    I marianne tryfflarna behövs bara tre ingridienser! (grädde, marianne och valfri choklad)

  67. Hejsan!

    Det allra godaste i godisväg på julen är härligt goda RockyRoad.
    Ett måste till julen!
    Till dina Mariannetryfflar används 3 ingredienser.

    Håller tumme och tå, att den kanonfina vinsten mig ska nå.

    Kram och GOD JUL!

  68. Hej

    En kaka som väcker barndomsminnen till julen är min älskade gammelmormors
    mjuka bruna pepparkaka med lingonsylt i. Hon är borta sedan många år och jag
    saknar henne så. Men hennes goda kaka lever vidare.

    Till Mariannetryfflarna är det tre ingredienser.

    Hoppas innerligt på turen!
    Kram

  69. Godkväll! ????????
    Min absolut favorit kaka som jag alltid gör till jul är min kära mors vita kladdkaka med saffran! Den är sååå god! Mamma är en mästare i köket, både med mat men framför allt bak! Ifall jag skulle vara en av de lyckliga vinnarna så är det för min mammas skull ☺️ Vill vinna detta till henne, för att hon är världens bästa mamma och hon förtjänar det! Då hade hon blivit såå glad. Hon bakade under hela vår uppväxt (5 barns mor) och det är ett sådant värmande barndomsminne att alltid känna doften av hembakat när man kom hem från skolan ???????? I dina tryfflar så behöver man 3 ingredienser! ???? God jul Tessan, och tack för din underbara blogg! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.