Den här typen av chokladcookies är så galet goda, man kan fylla dem med nästan vad som helst (t.ex. Kokos eller dulce de leche) och de blir helt oemotständliga
Marshmallowskakor (24 st):
125 gram rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
marshmallows
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop smör och strösocker. Blanda i äggen och sirapen. Rör eller vispa tills det blandats ordentligt. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 30 delar och rulla varje del till en boll. Platta ut degbollarna,lägg i ca 1/3-dels marschmallow, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-8 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp en del så håll ett öga på dem.
Gräddas de för länge så finns det risk för att marshmallowsen smälter in helt i kakan så ta ut dem vid första lilla sprickan.
Save
Dessa kakor måste jag prova. Ett tips är att använda minimarshmallows istället, så slipper man dela.
Det var en bra idé 🙂
Dom flyter ut ganska mycket , blir inte bollika som på bilderna
Hej Per. Det kan bero på mycket. Temperaturen på smöret kan göra stor skillnad. Rumsvarmt men inte mer. Har du använt margarin istället för smör så kan det också påverka. Vet du med dig att du har varmt i köket så lägg in smeten i kylen en stund innan du gör klart kakorna.
Funkar de att göra mjölkfria? Alltså använda vegetabiliskt fett?
Jag har inte testat det så jag vågar tyvärr inte svara