Det här receptet tog jag fram till en julfika på kontoret förra året och för alla som gillar apelsinchoklad så är den här nästan ett måste.
Marabous Apelsinkrokant har varit en favorit sen jag var liten så den var ett självklart val. För det mesta har jag bara gjort tryfflar på mörk choklad men man måste ju kunna förnya sig.
Varsågoda och njut!
Mjölkchokladtryffel med apelsincrisp:
200 gram Marabou Apelsinkrokant
1 dl grädde
50 gram rumsvarmt smör
Kakao att rulla dem i
Hacka chokladen. Koka upp grädden och ta av kastrullen från plattan. Rör ner choklad och smör och blanda till en slät smet.
Häll upp smeten och ställ den kallt i några timmar tills den är lättare att hantera.
Spritsa ut klickar eller rulla bollar av smeten. Rulla i kakao och förvara sedan i kylen.
Håller upp till ett par veckor i kylen.
Så gott det där lät!
Nu har jag kikat in hit en massa gånger så nu länkar jag till dig på min sida så jag kommer hit lättare, hoppas det är ok!
Självklart!! Vad roligt att du gillar sidan <3
[…] Apelsinkrokanttryffel Mariannetryffel Chokladbräck med turkisk peppar och Dulce de leche Saffranskolakakor […]
Åh så gott det ser ut 🙂
[…] Apelsinkrokanttryffel Mariannetryffel Chokladbräck med turkisk peppar och Dulce de leche Saffranskolakakor […]