Godis, Högtider, Jul

Mjölkchokladtryffel med apelsincrisp

wpid-psx_20151208_204354.jpg

Det här receptet tog jag fram till en julfika på kontoret förra året och för alla som gillar apelsinchoklad så är den här nästan ett måste.

Marabous Apelsinkrokant har varit en favorit sen jag var liten så den var ett självklart val. För det mesta har jag bara gjort tryfflar på mörk choklad men man måste ju kunna förnya sig.
Varsågoda och njut!

Mjölkchokladtryffel med apelsincrisp:
200 gram Marabou Apelsinkrokant
1 dl grädde
50 gram rumsvarmt smör

Kakao att rulla dem i

Hacka chokladen. Koka upp grädden och ta av kastrullen från plattan. Rör ner choklad och smör och blanda till en slät smet.
Häll upp smeten och ställ den kallt i några timmar tills den är lättare att hantera.
Spritsa ut klickar eller rulla bollar av smeten. Rulla i kakao och förvara sedan i kylen.
Håller upp till ett par veckor i kylen.

wpid-psx_20151207_084248.jpg

wpid-psx_20151207_084430.jpg

wpid-psx_20151207_094941.jpg

wpid-psx_20151208_204518.jpg

5 reaktioner på ”Mjölkchokladtryffel med apelsincrisp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.