Desserter, Högtider, Midsommar, Mjuka kakor, Nyår, Påsk, Tårtor

Morotstårta

Morotstårta

Morotstårta är en festlig tårta som passar bra både till kalas, påsk och andra festliga tillfällen. Smak av klassisk morotskaka men med ett färgglad och festlig utsida.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Botten:
2,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk mald ingefära
2 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
3 ägg (medium)
1 dl mjölk
5 st medelstora rivna morötter

Sätt ugnen på 175 grader och förbered tre st formar på ca 20 cm i diameter (smöra och bröa), det går jättebra med engångsformar.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kanel, ingefära och vaniljsocker i en bunke. Vispa ihop smör och socker ordentligt i en annan bunke. Tillsätt äggen ett i taget i smörsmeten och vispa ordentligt mellan varje ägg så det är ordentligt utblandat. Varva mjölblandning och mjölk ner i äggsmeten och vispa på låg hastighet under tiden. Rör sist ner de rivna morötterna.

Häll upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kolla med sticka att de är klara. Ta sedan ut dem och låt dem svalna helt.
Det går bra att göra bottnarna dagen innan och förvara dem i kylen tills det är dags att lägga ihop tårtan.

Frosting:
200 gram rumsvarmt smör
400 gram kylskåpskall Philadelphia
3 dl florsocker

Vispa smöret ett par minuter med elvisp så det blir mjukt och fluffigt. Tillsätt Philadelphian och försätt vispa tills det är helt blandat men inte längre än så. Vispa ner florsockret.
När bottnarna har svalnat helt fyller du dem med frosting och spacklar lite runt om hela tårtan.

Dekorera med färgade minimarshmallows. Häll på riktigt och tryck fast utmed sidorna.

Fler goda tårtor hittar du här.

Morotstårta
Morotstårta

2 reaktioner på ”Morotstårta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.