Dom här är så söta så man bara vill äta upp dem. Och det ska man ju 🙂
Dom här tryfflarna är helt perfekta till adventsfikat eller på julborden.
Pepparkakstryfflar:
0,75 dl vispgrädde
0,5 florsocker
25 gram smör
100 gram mörk choklad (ca 70 %)
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
Koka upp grädde och florsocker i en kastrull. Sänk sedan värmen och tillsätt smör och choklad och låt det smälta försiktigt. Ta av från plattan och rör ner kryddorna. Låt svalna och ställ sedan kastrullen i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten, så att chokladblandningen hinner stelna.
Rulla lagom stora bollar och rulla dem kakao. Låt de sedan stelna helt i kylen igen.
Jag gjorde lite annorlunda den här gången och har ni pralinformar hemma så testa gärna för man slipper det värsta kletet 😉
Jag spritsade i smeten i pralinformarna så fort den svalnat, innan jag ställde in den i kylen för att stelna. Dagen efter är det bara att ta ut och rulla dem i kakao.
#julgodis #tryfflar #pepparkakstryfflar
Lovely! Måste testas. Hur länge tror du att man kan förvara dem i kylen? (för jag gissar man inte kan frysa dem?) ????
Du kan frysa dem innan du rullar dem i kakao, så är det bara att låta dem tina i kylen något dygn efteråt. I kylen ca två veckor.
Tack för snabbt svar! <3 PS. Du har en jättebra och inspirerande bakblogg. 🙂
Tack snälla du ♡
[…] Pepparkakstryfflar >> […]