Tårtor

Tingelingtårta

Den här helgen har jag gjort en riktig sagotårta. Det är såna här tårtor som verkligen får mig att må bra. Helt fria händer med temat Tingeling.
Jag hade rätt gott om tid så gjorde en variant av hennes (eller någon annan älvas) hus. Huset är ett klot med Rice krispies treat som jag sedan har täckt med snören av sockerpasta. Jag stansade ut en orange cirkel som pumpadörr och lite vita blomblad ovanför dörr och fönster. Jag gjorde en trästam i sockerpasta som jag plattade till ordentligt på mitten och satte huset på. Tvinnade några av sockerpastatrådarna till grenar och fäste med lite okokt spagetti. Sen har jag dekorerat hej vilt med stenar, blommor och blad av sockerpasta och marsipan.
Stenarna är gjorda av grå marsipan.
Tingeling är av plast så den kan jag inte ta åt mig äran för :-).
Själva tårtan består av chokladbottnar med dajmfluff, hallonsylt och glasskräm. Spacklad med chokladsmörkräm och täckt med marsipan.
Jag måste erkänna att jag blev riktigt nöjd. Kanske, kanske att det puttar ner Rapunzeltårtan som min personliga favorit :-).

3 reaktioner på ”Tingelingtårta

    1. Tack 🙂 Jag köpte ett paket med 7 älvor på Tradera för nästan två år sen så jag vet inte riktigt hur man får tag på dem. Tyvärr för det var min sista älva på den tårtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.