Småkakor ska vara små. Så där så man kan baka några olika sorter och bjuda på. Fyra bett ska den max bestå av. Den här kakan är riktigt spröd chokladkaka med en seg mitten av polly och perfekt i storkeken. Vill man göra den större så går det bra, se bara till att stoppa i ett par extra pollys då 😉
Polly-choco 24 st:
175 g smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
24 Polly av valfri sort
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över i smörskålen. Arbeta ihop till en deg.
Rulla sedan 24 bollar och placera ut i minimuffinsformar eller småbödsformar (använd gärna en minifuffinsform för finare kakor som ite flyter ut). Tryck ner en polly i varje boll. Grädda sedan i 10-12 minuter.
Tärna ner smöret i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över i smörskålen. Arbeta ihop till en deg.
Rulla sedan 24 bollar och placera ut i minimuffinsformar eller småbödsformar (använd gärna en minifuffinsform för finare kakor som ite flyter ut). Tryck ner en polly i varje boll. Grädda sedan i 10-12 minuter.
Låt svalna innan du äter. Godast rumstempererade men går alldeles utmärkt att förvara i kylen eller frysen.
Jättefin blogg och de här såg verkligen supergoda ut!
Tack snälla du! Ja dom var precis i min smak 🙂
Mumsigt 😀
Så gott! 🙂
[…] Polly-choco – chokladkaka med fyllning av smält Polly Peanut-Polly – Kaka bakad på jordnötssmör toppad med en smält polly Nu behöver du bara välja vilken kaka du vill göra, kan du inte välja så är det bara att göra allihop:-) 16 Svar Detta inlägg är publicerat i kakor,Recept and tagged choklad,cookies,kladdkaka,polly,småkakor på november 11, 2015 08:00 genom tessanbakar. […]