Tänkte bara påminna er om en riktig klassiker. Silviakakan är helt klart en av de godaste mjuka kakorna som finns. Lite färglatt strössel på så förvandlas den dessutom till den perfekta påskkakan.
Silviakaka:
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
4 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
Glasyr:
200 gram smör
2 dl socker
2 st äggulor
2 dl socker
2 st äggulor
4 tsk vanijsocker
Kokos
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Häll i vattnet och rör smeten slät. Häll smeten i en smörd och bröad form. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ned äggulan och bred genast ut glasyren över kakan. Strö över massor med kokos.