Underbara sommarbullar.
Klassisk vetebulle med fyllning som smakar vanilj och jordgubb. Frystorkade bär är perfekta i fyllningen då de ger massor med smak utan att det blir kladdigt.
Sommarbullar (40 st):
50 gram jäst
5 dl mjölk
200 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma
12-15 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
Frystorkade bär
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37 grader blanda ut med jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl. Kör i maskin tills degen släpper kanten. Täck över degen med plastfolie eller en bakduk och lät jäsa 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till fyllningen förutom bären.
Dela degen i två delar. Kavla ut till en fyrkant och bre ut hälften av fyllningen. Strö över bären, vik degen dubbel och skär 20 remsor. Tvinna varje remsa, snurra till en bulle och lägg i bullformar på en plåt. Upprepa med andra delen av degen. Självklart går det bra att göra vanliga snurror också 🙂
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller rörsocker och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Som vanligt när jag gör bullar så passar jag på att göra ett gäng. Den här gången blev det även en omgång vanliga kanelbullar och det receptet hittar ni HÄR.
Så goda dom ser ut! Och vilket bra tips med frystorkade bär! Tack! Hittar man dom i vanliga butiker?
De allra flesta icabutiker har iallafall 🙂
Det ser helt klart väldigt gott ut. Kanske bakade med kärlek som Pågen brukar skriva i din reklam. Pågen gifflar är goda. Undra hur dessa matchar det?