Desserter, Mjuka kakor

Vit chokladkladdkaka med Strawberries & cream

Vit chokladkladdkaka med strawberries &cream från Lindt. Jag valde Lindts kulor med smak av strawberries & cream för att de passar väldigt bra ihop med den här kladdkakan med vit choklad.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Vit chokladkladdkaka med Lindt-kulor:
2 ägg
2 dl socker
100 gram smör
100 gram vit choklad
2,5 dl vetemjöl
Skal och saft från en lime

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar och rör till en jämn smet. Rör sedan ner chokladblandningen i äggsmeten. Riv skalet av en lime, endast det gröna skalet ska komma med, och pressa ut saften. Blanda ner i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form på ca 22 cm. Jag ”bröade” med kokos och det passade jättebra till de här smakerna. Tryck ner halverade lindtbollar och grädda i ca 12-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska bara få pyttelite färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den. Servera kladdkakan med lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite limeskal

Låt gärna kakan stå till sig innan servering.

Förvaras i kylskåp.

Fler kladdkakaor hittar du här.

vit chokladkladdkaka
vit chokladkladdkaka
Vit chokladkladdkaka

14 reaktioner på ”Vit chokladkladdkaka med Strawberries & cream

    1. Svårt stt säga. Det viktigaste är såklart ett bra innehåll och fina bilder. Sen beror det ju på vad man skriver om. Min blogg är en ren receptblogg och den började växa när jag hittade rätt sociala medier att sprida mina recept. Jag har bla en egen facebooksida och sen hänger jag lite i en bakgrupp.
      Våga sprida bloggen är iallfall viktigt. Det är ingen som hittar en om man inte talar om att man finns.
      Lycka till !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.