Desserter, Mjuka kakor

Äppeltoscakaka

Äppeltoscakaka. Ja, ni hör ju hur gott det låter. Jag har alltid  varit väldigt svag för tosca och nu när det äppelsäsong så passade jag på att kombinera de båda.

Gillar du också tosca? Då kan du även testa mina Toscabitar. Supergoda småkakor som man smidigt gör i långpanna.

Äppeltoscakaka (12 bitar)
100 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Äppelfyllning:
1-2 msk strösocker
2 tsk mald kanel
2 medelstora äpplen

Toscaglasyr:
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
50 g mandelspån
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Sätt ugnen på 200 och och smöra och bröa en form med avtagbar kant (ca 24 cm).

Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker tillsammans i en bunke.

Blanda mjöl, bakpulver och vanilj och vänd sedan ner det i smeten tillsammans med det smälta smöret. Häll upp smeten i formen.

Kärna ur och ska äpplena och skär i klyftor. Häll över socker och kanel och rör runt. Lägg kaneläpplena på smeten och grädda ca 20 minuter i nedre delen av ugnen.

Medans kakan står i ugnen så passar du på och gör toscaglasyren. Smält smöret och rör i resten av ingredienserna. Låt det bara precis koka upp.

Ta kakan ur ugnen och bred på glasyren. Grädda i mitten av ugnen ytterligare ca 10 min.

Låt svalna något innan servering.

Kan förvaras i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.