Baka i långpanna, Desserter, Mjuka kakor

Drömtårta

Drömtårta är en sån där riktig klassiker. Fick jag välja rulltårta när jag var liten så blev det alltid drömtårta och samma sak gäller för mina barn nu när det är deras tur att välja.

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver.
Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Rulla ihop den försiktigt och låt den svalna.

Smörkräm:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Vispa smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör till sist ner äggulan.
Bred fyllningen på den avsvalnade kakan och rulla ihop den. Just den här gången så smaksätta jag även med frystorkade hallon tillsammans med smörkrämen. Supergott!!
Låt ligga kallt en stund innan den ska delas.

Drömtårta

Fler recept med choklad hittar du HÄR

12 reaktioner på ”Drömtårta

    1. Helmligheten är att vispa, vispa, vispa :). Jag brukar köra ca 10 minuter på högsta fart med elvispen så blir den vit och fluffig.
      Kram Tessan

  1. Tunn tycker jag att den ska vara, för då blir det lättare att rulla den :). Men bränd vill man ju inte ha den såklart.
    Mitt tips är att hålla koll på kakan i ugnen. Det är så pass hög värma och kort gräddningstid att bara en minut extra kan förstöra den. Hellre då att man plockar ut den någon minut innan om man ser att den börjar bli bränd.
    Kram Tessan

  2. Vet du varför det inte går att bre på fyllningen utan att det lossnar kaka, den följer liksom med när man brer.
    Så tacksam om du kan ge mig tips.

    1. Det jag kan tänka mig är att kakan inte svalnat helt altenativt att fyllningen inte är tillräckligt mjuk. Den måste verkligen vara rumstempererad så man kan bre ut den utan problem.
      Hoppas att svaret kan vara till någon hjälp.
      Kram Tessan

    1. Jag har tyvärr inte tagit tid så jag vet inte. Det går snabbt att vispa ihop smeten till kakan. Sen behöver den ju svalna ordentligt innan man lägger i smörkrämen. Smörkrämen kan man göra medan kakan svalnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.