Bountykakor

psx_20161007_232357.jpg

Jag har gjort en liten remake av min kokosfyllda chokladcookies. Har ni testat dem så vet ni att de är magiskt goda men jag vågar ändå påstå att de här blev snäppet bättre. Nu får de rätt och slätt heta bountykakor eftersom kokosfyllningen i kakan smakar nästan precis som bounty. Det är även den kokossmeten ni hittar på min ”berömda” Bountykladdkaka .

Bountykakor (24 st):
125 gram rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

100g kokos
1/2 burk kondeserad mjölk (ej kokt)

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda kokos och kondenserad mjölk i en bunke och ställ i kylskåpet medans du gör degen.
Vispa ihop smör och strösocker. Blanda i äggen, ett i taget, och sirapen. Vispa tills det blandats ordentligt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt och sikta ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 24 delar och rulla varje del till en boll. Gör samma sak med kokossmeten. Platta ut degbollarna, lägg en kokosboll i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 8-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp en del.

psx_20161007_231404.jpg

psx_20161007_232654.jpg

psx_20161007_232723.jpg

psx_20161007_233007.jpg

psx_20161007_232501.jpg

Save

Save

10 Kommentarer

  1. Sandra säger:

    Vad kan man använda istället för kondenserad mjölk? Tål ej mjölkprotein.

    1. tessanbakar säger:

      Hej Sandra, du kan blanda med kokosmjölk istället men tänkt då på att ta lite mindra. Rör i lite i taget tills du har en klibbig massa.
      Lycka till <3

  2. Lena säger:

    Går dessa å frysa !?

    1. tessanbakar säger:

      Ja det går jättebra:-)

  3. Hemmafrun säger:

    De blev ju kanongoda! Men varför rullas i socker? Fyller det någon funktion för ytan eller skulle man kunna hoppa över det..?

    1. tessanbakar säger:

      Man kan hoppa över det om man vill. Jag tycker bara att dom blir så glittriga och fina ;-).
      Jag har testat utan socker och de är absolut lika goda så.

  4. Annika säger:

    Dessa ser fantastiskt goda ut, måste testas!

    1. tessanbakar säger:

      En stor favorit här hemma 🙂

  5. Petra säger:

    Hej! De ser otroligt goda ut ???? jag vill gärna prova baka. Undrar om du har något tips på alternativ till kondenserad mjölk? Vid mjölkallergi.
    Hälsn
    Petra

    1. tessanbakar säger:

      Det går att göra egen kondenserad mjölk av sojamjölk eller kokosmjölk. Ett tips hittar du här: http://roethlisberger.se/2014/08/28/gor-egen-kondenserade-mjolk-ocheller-kolasas-vegan/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.