Chokladbollar, Godis

Chokladbollar med mjölkchoklad

Chokladbollar med mjölkchoklad passar perfekt när man vill fixa kvällsfikat lite kvickt men fortfarande vill ha något riktigt, riktigt gott.
Jag ”råkade” ha lite mjölkchoklad hemma i skåpet så det var utgångspunkten för bakningen den här helgen.
Den här chokladbollen är alltid lika populär här hemma och den lär göras många, många fler gånger hemma hos oss.
Hur många olika chokladbollar jag än testar så är den här ständigt kvar i toppen.
Chokladbollar med mjölchoklad:
100 gram smör
1,5 dl strösocker
2 msk starkt kaffe (kan bytas mot apelsinjuice)
100 gram smält mjölkchoklad
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Kokos eller pärlsocker
Vispa smör och socker med elvisp och häll ner kaffet. Vispa ett tag till.
Tillsätt kakao, vaniljsocker och  havregryn och fortsätt vispa till en smet.
Smält chokladen över vattenbad och rör eller vispa snabbt ned den i smeten. Ställ i kylen ca 30 minuter så den stelnar lite innan du rullar bollar.
Rulla i kokos, pärlsocker, strössel, hackade nötter eller något annat kul.
Med så här neutrala chokladbollar så passar nästan vad som helst. Jag tog några med kokos, några med pärlsocker och några med chokladströssel, så får gästerna själva välja vad de är sugna på.
Förvara i kylen eller frysen.
Känner du för chokladbollar men inte just de här?
HÄR hittar du fler recept.
Chokladbollar med mjölkchoklad

Save

3 reaktioner på ”Chokladbollar med mjölkchoklad

  1. super goda choklad bollar och godaste jag smaka på länge.
    och att till med min 3 åring älskade dom som överaskade mig
    jätte bra recept

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.