Småkakor

Bountykakor

psx_20161007_232357.jpg

Bountykakor är helt enkelt kokosfyllda chokladcookies. Receptet är lite uppdaterat, har ni testat dem innan så vet ni att de är magiskt goda men jag vågar ändå påstå att de har blivit snäppet bättre. Jag kallar dem rätt och slätt bountykakor eftersom kokosfyllningen i kakan smakar nästan precis som bounty. Det är även den kokossmeten ni hittar på min Bountykladdkaka .

Följ gärna @Tessanbakar på instagram

Bountykakor (24 st):
125 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 ägg
1 tsk sirap
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt

100g kokos
1/2 burk sötad kondeserad mjölk (ej kokt)

Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda kokos och sötad kondenserad mjölk i en bunke och ställ i kylskåpet medans du gör degen.
Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt äggen, ett i taget, häll i sirapen, och vispa tills det blandats ordentligt.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en bunke och sikta ner i smörblandningen.
Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.
Dela degen i 24 delar och rulla varje del till en boll. Gör samma sak med kokossmeten. Platta ut degbollarna, lägg en kokosboll i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.
Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 8-10 minuter mitt i ugnen. Kakorna är klara när de spruckit upp en del.

psx_20161007_231404.jpg

psx_20161007_232654.jpg

psx_20161007_232723.jpg

psx_20161007_233007.jpg

psx_20161007_232501.jpg

Save

Save

12 reaktioner på ”Bountykakor

  1. Hej! De ser otroligt goda ut ???? jag vill gärna prova baka. Undrar om du har något tips på alternativ till kondenserad mjölk? Vid mjölkallergi.
    Hälsn
    Petra

  2. Hej! Det står att det ska vara florsocker i receptet men i beskrivningen så står det : vispa smör och strösocker, vilket av dem är det? Eller är det båda? Ska jag smälta smöret innan?
    Med vänlig hälsning, E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.