Receptet ger 20 st sandwichcookies
Chokladcookies:
4 dl Mjöl
1 dl kakao
0,5 tsk salt
2 dl socker
175 gram rumsvarmt smör
1 stort ägg
Vispa socker och smör fluffigt med elvisp. Lägg i ägget och vispa tills det är helt blandat. Blanda mjöl, kakao och salt och blanda ner i sockersmeten. Plasta in bunken och lägg i kylen en timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Dela degen i 36 delar och rulla till små bollar. Placera bollarna på plåtarna med ca 5 cm mellanrum. Platta till bollarna med handen eller bottnen av ett glas (kanterna kommer att spricka lite). Grädda ca 10-11 minuter och låt svalna några minuter på plåten innan du flyttar över bakplåtspappret till galler för att svalna helt.
Fyllning:
100 rumsvarmt smör
100 gram vit choklad
1,5 dl florsocker
1 krm vaniljpulver alt 2 tsk vaniljsocker
1 äggula
ca 1 dl krossade Polkagrisar
Kör polkargrisarna i en mixer och lägg undan ca en msk riktigt finmalda karameller till smörkrämen.
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Blanda i polkagris”mjölet och vaniljpulver/vaniljsocker. Vispa smör och florsocker i 10 minuter och tillsätt sedan chokladen under vispning. Fortsätt vispa ca 5 minuter till och vispa sist ner äggulan.
När cookiesarna har svalnat helt så fördelar du smörkrämen på hälften av kakorna och lägger på resten som lock. Se till att krämen ”pyser ut” lite på kanterna.
Rulla kanterna på dina cookies i resterande polkagriskross.
Förvara i kylskåp eller frys in.
Följ gärna Tessanbakar på instagram
Jag är ingen gottegris, hatar sött och tycker dessvärre inte längre jättemycket om polkagrisar (pga för mycket socker) men det där såg riktigt härligt och lockande ut! Lättbakat men samtidigt pyssligt med mer än ett moment också 🙂
Jisses så got det där såg ut 🙂 <3
Men va gott det där såg ut!
Tack! Testa gärna 🙂
Men mums så goda ! 🙂 Och så otroligt fina 🙂