Nu, mina vänner, är det dags för något riktigt, riktigt, nästan läskigt gott. Chocolate chip Cookies fyllda med nutella OCH dulce de leche. Kan det bli bättre?
Någon gång ibland måste man få göra en lite lyxigare kaka tycker jag. Tänk på att degen ska vila i kylen MINST två timmar men det går alldeles utmärkt att förbereda den redan dagen innan om man vill.
225 gram smör
1,5 dl strösocker
2 dl brun farin strö
2 ägg
1 msk gräddfil el youghurt
2 tsk vaniljsocker
5,5 dl mjöl
1,5 tsk Bikarbonat
0,5 tsk salt
150 gram Chocolate Chips (eller hackad choklad) av valfri sort
Nutella
Dukce de leche (DDL)
Flingsalt
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.
Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en skål. Häll socker, farinsocker och smält smör i annan skål och vispa med elvisp ett par minuter. Tillsätt gräddfil och vaniljsocker och vispa tills det är helt utblandat. I med äggen och vispa igen till äggen är helt blandade i smeten.
Blanda ner mjölblandningen i smeten och forsätt vispa innan du till sist blandar i chokladen.
Lägg ut plastfolie på bakbordet. Lägg smeten ovanpå och forma med hjälp av plastfolien en rulle. Lägg in i kylen i två timmar eller mer (går jättebra att frysa om man vill förbereda kakorna).
Sätt på ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i 24 delar och klicka ut 0,5 tsk nutella och 0,5 tsk DDL på varje kaka och forma den till en boll runt.
Lägg på plåtarna, strö på lite flingsalt och grädda 9-10 minuter.
Låt svalna.
MUMS!!! 😀
Gott!
Det ser jättegott ut =) Vad fina och tunna kakorna blev!
http://www.diningandcooking.blogg.se
Tack snälla du! Superkrispiga och goda 🙂
mums
Ser ju inte tokigt ut det där, inte! =) Men risken är väl att man äter upp alla på en gång!
/Jenny på http://www.battrebak.se
Det finns alltid den risken när man bakar kakor 😉