Godis, Halloween, Högtider, Okategoriserade

Monster-marshmallows – Baka till Halloween

wpid-psx_20151026_091846.jpg

Att kalla det här bakning är kanske att överdriva. Mer pyssel kanske :-). Allt man behöver är marshmallows, choklad och lite fantasi. Jag har dekorerat mina som mumier och frankenstein men det går att göra hur man vill. Färga choklade orange och dekorera som pumpor. Kanske vampyrer? Kladda på, det är bara Halloween en gång om året 😀 .

Monster-marshmallows:
16 marshmallows
16 grillpinnar eller stabila sugrör
100 gram vit choklad
grön pastafärg eller gelfärg
Strössel och godisögon

Börja med att förbereda för att kunna ställa Monster-marshmallowsen när de doppats i chokladen. En glasslåda med socker i är ett bra tips. Råkar man ha ett frigolitblock liggande hemma går det också alldeles utmärkt :-).
Smält chokladen över vattenbad och häll upp hälften i ett glas. Färga chokladen i glaset med grön färg. Häll upp lite svart eller brunt strössel på en assiett. Sätt fast marshmallows på pinnarna och doppa åtta sycken i den gröna chokladen. Tryck sedan ner toppen i strösslet och ställ dem i den förberedda bunken. Låt stelna.
Under tiden häller du upp resterande choklad i en spritspåse och klipper ett litet hål i bottnen. Nu är det fördelaktigt om chokladen har tjocknat lite så det inte rinner för mycket. Spritsa choklad runt marshmallowsen så det ger lite mumiekänsla. Har du godisögon så tryck på dem och ställ sedan att stelna.
När alla har stelnat är det bara att dekorera efter eget tycke. Smält lite mörk choklad och gör ögon, mun och ärr på frankenstein. Har du inte använt godisögon till mumierna så gör även det med choklad.
Enkelt och väldigt populärt vare sig det är till Halloweenkalas för barnen eller Halloweenparty med polarna.

wpid-psx_20151026_091922.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.