Idag bjuder jag på ett underbart recept på kardemummasnurror.
Det är inte mycket som slår en klassisk kardemummasnurra. Jag brukar pensla mina kardemummasnurror med smör och strö över socker.
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Kardemummasnurror (40 st):
50 gram jäst
5 dl mjölk
200 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1,5 msk kardemumma
Smält smör, socker och kardemumma till topping.
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen.
Lägg i smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa 25 minuter.
Blanda smör, socker och kardemumma till fyllningen.
Kavla ut halva degen till en stor rektangel. Bred ut fyllningen och vik degen dubbel. Skär 20 remsor. Tvinna remsorna och snurra till bullar. Lägg i bullformar på en plåt. Upprepa med andra halvan av degen och låt jäsa ytterligare 25 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
Pensla bullarna med smält smör och strö över socker blandat med lite nystött kardemumma.
Save
Save
Save
Mums! ser sjuuukt gott ut :DD
Tack! 🙂
Super mumsigt 😀
Dina kardemummabullar ser goda ut! Dessutom måste jag berömma dina bilder; så fin rekvisita och trevligt presenterat!
Kram
Riktigt god klassiker!
Absolut en favorit 🙂
Åh det där ser ju underbart gott ut!