Godis

Gräddbullar

wpid-psx_20151228_200307.jpg

I går gav jag mig på gräddbullar för första gången. Alla gillar ju gräddbullar så är det bara, och förutom att jag nog måste träna på att doppa gräddbullar lite snyggare så gick det riktigt bra 🙂

Gräddbullar:
10 Mariekex
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
0,5 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
2 gelatinblad
200 g choklad
10 g matolja

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggvitorna skummigt. Blanda strösocker och vaniljsocker och tillsätt lite i taget till äggvitorna under vispning. Vispa till en fast maräng.

Krama ur gelatinbladen och smält i mikron eller i på låg värme på spisen. Blanda ut med lite av marängen för att temperera och blanda sedan med allt. Häll upp smeten i en spritspåse och klipp ett hål. Spritsa en topp på varje rån. Låt ”torka” i frys minst en timme.

Smält chokladen tillsammans med oljan. Doppa de frysta och något torra gräddtopparna i den. Låt stelna. Förvara i kyl eller frys.
De går jättbra att frysa och tinar väldigt snabbt när man tar fram dem.

wpid-psx_20151228_200121.jpg

wpid-psx_20151228_200220.jpg

wpid-psx_20151228_200440.jpg

wpid-psx_20151228_200543.jpg

wpid-psx_20151228_200721.jpg

4 reaktioner på ”Gräddbullar

  1. Så gott med ”mumsmums” och så roliga att göra! Jag gjorde såna för nån månad sen för att inviga min vispskål/visp till min Assistent. Bra premiär 🙂

    Åh, jag gjorde förresten precis dina no bake oreo”bakelser” med dulce de leche och blåbär, fast med banan istället för blåbär då det var vad som fanns hemma. SÅ gott! 🙂 Nästa gång tänker jag prova med hallon, det borde bli bra. Tusen tack för all härlig inspiration!

  2. Så gott med ”mumsmums” och så roliga att göra! Jag gjorde såna för nån månad sen för att inviga min vispskål/visp till min Assistent. Bra premiär 🙂

    Åh, jag gjorde förresten precis dina no bake oreo”bakelser” med dulce de leche och blåbär, fast med banan istället för blåbär då det var vad som fanns hemma. SÅ gott! 🙂 Nästa gång tänker jag prova med hallon, det borde bli bra. Tusen tack för all härlig inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.