Semmelkladdkaka.
Jag har aldrig varit jättejätte förtjust i semlor. Jag äter en om året och tycker det är helt ok, det handlar väl egentligen mest om att jag tycker det finns så mycket annat som är godare.
Men nu har det ju kommit så många nya varianter baserade på semlan så nu finns det ju faktiskt nått för mig också. Den här semmelkladdkakan till exempelt är ju helt himmelsk.
Och det finns ingen anledning att inte testa för den tar bara 10 (!!) minuter att röra ihop. Sen in i ugnen och efter det svalna. Jag rörde ihop min medans pastan kokade och sedan hade den svalnat lagom till kvällsfikat :-).
Följ gärna @Tessanbakar på instagram
Semmelkladdkaka;
150 gram smält smör
2,5 dl mjöl
2,5 dl socker
0,5 msk vaniljsocker
100 gram riven mandelmassa
0,5 tsk salt
0,5 msk nystött kardemumma
3 ägg
Florsocker till dekoration
Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en springform (22-24 cm) Och lägg bakplåtspapper på bottnen.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ihop dem ordentligt. Tillsätt det smälta smöret, äggen och mandelmassan och rör sedan ihop till en smet. Häll över i en formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter . Låt kallna, sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
Så gott det ser ut!
Tack <3
Kan man göra den som lchf med mandelmjöl?
Jag vet inte. Testa gärna!
Gick det bra med mandelmjöl?
Så otroligt god! Uppskattades av alla i familjen utom sonen som hellre väljer en kanelbulle (i alla lägen).
Däremot att doppa kanelbullen i grädde är tydligen helt okej :).
Haha, vad underbart 🙂 Barnen kan man alltid räkna med 😉
Kul att ni gillade den, det är lite av en ny favorit för mig.
Så otroligt gott. Ingen torr bulle här inte! Ska bakas många gånger till.
Vad roligt att du gillar den :-). Jag har också lite svårt för de torra bullarna så den här blir det för mig i fortsättningen.
Hej!
Jag blev sugen på att baka denna, men jag ska göra till 40 personer och gör då i långpannor. Hur många personer skulle du säga att ditt recept räcker till? 🙂
Hej Elsa,
Den är väldigt mäktig så jag skulle säga åtminstonde 12 portioner på det receptet.
Kram Tessan
Den här är verkligen supergod! Jag gjorde den förra året och idag står en ny i ugnen :).
Hurra. Hej Therese. ÄNTLIGEN efter över ett år utan att jag kunnat läsa din goa blogg är jag inne igen.
Nu ska jag baka kan jag lova.
Gla i dä min vän. KRAM.
Äntligen!!!
Funkar det att byta ut mjölet mot glutenfri mjölmix? 🙂
Hej Carro, det går jättebra 🙂
I dag har jag testat semlekladdkakan for första gången men med mandelmjöl för jag hadde igen mandelmassa! Den blev inte kladdig men god smak????Hadde den inne i 20 min. ????
Kan man byta ut mandelmassan mot något annat?
Det var en läsare som berättade att hon använt mandelmjöl istället och att det blev gott. Inte lika kladdigt dock men om man blandar ut mandelmjölet med lite mjölk så kan det nog bli bra 🙂